Saturday, December 27, 2008

Keseronokan Itu Sudah Berakhir !

besok last day di rumah ! yang pastinya lepas ni aku dh start kene set timing semula nak bangun awal 8.kalo selama cuti ni aku boleh bantai bgn lewat,tp lepas ni tak ada dah.melainkan hari sabtu atau ahad.harap timetable aku tak banyak start kul 8.sakit beb nak bgn awl.lebih2 kalo sem ni aku tak ada roommate lg.alamatnya kene la aku bgn sendiri tanpa bantuan org lain.sbb ni la mgkin aku banyak ter’miss’ kelas kul 8 pagi mase sem lepas.nak wat mcm ne kn.tak da niat pn nak ponteng slalu.kalo dh terbangun terlewat sket pn alamat ponteng kelas je la.memandangkan jarak fakulti aku dengan hostel yg agak jauh jika berjalan yang boleh mengakibatkan cramp di perut.kalo naik moto x kesa.5 minit kot kalo pecut laju.jgn seperti seorg mmbe aku yg bwk 35km/j.memang alamatnya nak kene berbakul makian..

lepas ni memang susah nak online.sbb kat bilik aku tak ada wireless.ni lagi satu aku geram.tiap sem bayar RM20 untuk internet services tp lgsung tak ada services.kire pihak berkenaan makan duit atas angin je la.kalo aku sorg RM20,kalo berpuluh (jejak beratus mungkin) pelajar kat hostel,dh berape byk hasil diorg dpt ? bile aku tertunggak saman dan lewat bayar sibuk nak hantar notis saman kolej kat umah aku.block itu la.ini la.wtf !

lepas ni dh start kembali sibuk dgn assignment,lecture,etc..yg pnting aku dh kene bersiap sedia dengan rumours2 yang benci aku nak dengar.drp aku dengar dan nak mengutuk dan mengata walaupun di dalam hati.dh kire tambah dosa jugak.wat hati bikin panas pn ye.baik aku sumbat telinga dgn earphone dan terus melayan mp3 !

kalo dulu zaman skola dan mtrx aku rase seronok bile naik cuti tp sejak masuk u ni aku tak rase pn mcm tu dh.tak pernah aku bayangkan akan ada dalam situasi mcm skrg ni.oh shit ! aku lebih seronok kalo dpt balik umah.sbb tu aku lg prefer balik umah bile weekend.tak kesa la mmbe2 nak ckp aku ape.anak mak ke,anak mak cik ke?sibuk nak balik umah ke?gua x kesa.gua tak menyusahkan org.yang pnting ati gua senang & hepy !

p/s : hopefully sem ni lebih menarik & tak membosankan seperti selalunya.2 tahun lg yg menyeksakan jiwa !


Playlist : The All American Reject - It Ends Tonight

Superhero Bahmu 2 Is Back !

lagi kisah blogger kene cekup gara2 menghina junjugan Nabi Muhammad SAW..

dulu kes tahanan ISA raja petra dh selesai.kini 'episod' baru menjelma..

baik banyak mengarut lg selamat..

sekurang2nya hits blog lu tak terpampang di dada media !

Friday, December 26, 2008

G.I.M

yeah aku dah gemuk ! mane tak nye dekat umah bantai mkn tido.tanam anggur je..
bersenam takde langsung.yang pasti duduk umah memang cnform berat bdn naik..
semua mmbe aku pn tegur.yang si hingus plak dh kurus sejak kemalangan (cepat sembuh kawan !)ahh tak kesa la.yang penting hati senang kn ?
pdhal kat u aku makan lg banyak.nasi siap penuh pinggan + ayam goreng.kire dh jadi menu harian la waktu lunch.nak amik byk2 memang kene hentam mahal..
makan 2 kali tu memang standard.sbb tu amek nasi byk.nak elak lapo.nnti dh kene kuar duit lg nak beli mknan slalu.lebih2 lg tgh duit tak ramai ni..
nafsu nak mkn pn skrg dh kuat.enta la.cepat je aku rase lapo.nape ek? metabolisme ? hmm enta la aku pn tak berape nak tau.pdhal tak lame aku baru lepas mkn.dh rase lapo balik..
yg pasti cuti ni aku sgt stim lyn stimboat kat tambak.memang kickass la ! memang puas ati.bole kate menu petang aku waktu cuti ni la.kalo dtg pontian jgn lupe kene stimboat tambak ok ! (jgn sampai meroyan nak stimboat tambak kat kedah nnti)


Playlist : Alchemy Of Sickness - Survival Of The Fattest

Thursday, December 25, 2008

Impian Dan Rintihan

baru skrg aku fhm nape dia skrg sgt sensatif
mungkin dia terasa dihargai dan disayangi
yang selama ni kurang perhatian dan belaian org tersyg lebih2 lg familinya
sesekali dia menitiskan air mata
sesekali dia cuba mengukir senyuman walaupun dlm menahan kesakitan
tp aku faham.tersembunyi sesuatu yang tersirat di sebalik senyuman itu
dia seorg yang kelakar.tak jemu riuh rendah tawa familinya dengan lawak spontannya
dia marah kalo aku tak mengaji dengan lancar
dia bagi semangat kalo aku hilang semangat
tp skrg ape kan daya.itu hanya memori lame
setiap kali perbualan diselangi linangan air mata
sampai terbawa kepada mimpi yang menyedihkan
yang tak mungkin ditafsir akal fikiran yang waras
tp aku mengerti maksudnya
dia amat merindui anaknya yg nun di perantauan
aku tau dia masih fikirkan keselamatan family
masih mahu bertanyakan khabar
masih mengambil berat
pengorbanan tu indah
bile dapat kongsi bersama
tak kire walaupun sepayah mana
walaupun dihimpit byk masalah
‘feel’ tu akan dtg jika kita ikhlas berkerja
terima kasih pd insan yang prihatin terhadap dia
semua tu aku ingat sampai mati
yang maha esa je yang dpt membalas jasa baik itu
tak da apa yang aku harap
hanya nak melihat dia yang dulu
bkn seperti skrg yang pilu
fuck kalo tak sedih
berat mata memandang,berat lg bahu yang memikul
nikmat yang kdg2 org tak perasan dan tak bersyukur dengannya
bile dh ditarik nikmat tu,baru mula nak sedar
mgkin dh terlambat waktu itu
semua telah jadi debu !
semoga kau berikan dia kembali nikmat itu
kerana aku terlalu sygkn dia !



Playlist : Avenged Sevenfold - Dear God

Wednesday, December 24, 2008

Kau Pemusnah Riwayat !


ermm dah bermacam macam anti virus gua gune sejak aku pakai laptop.dari secikai cikai AVG sampai la sehebat kaspersky ! tu tak termasuk avast yang boleh tahan effective.pnah gak gune pakai antivirus panda.mcm siak ! serupe mcm tak pakai ape2 anti virus !

dh bape kali aku format pn aku x ingat.gara2 kene serang virus 'my love js',peh virus ni mmg mcm siak.sape pembawanya pn aku x tau.aku test format sendiri memang x jalan (partition C aku x dpt buka gak).so terpakse gua anta kedai.dh melayang RM20.bkn aku sorg yang kene.ramai jugak mmbe aku yang tak terlepas kene attck virus pembunuh ni.dengar name virus mcm jiwang je kn tp effect dia memang hebat ! aku tnya kat seorg mmbe aku yg kire handal dan tau bab2 komputer ni and dia ckp virus ni akan makan system komputer kalo lame dibiarkn.aku ye kn aje.aku pn x tau sgt 'keje terhebat' yang boleh dihasilkan virus2 ni untuk memberi masalah kepada pengguna komputer mcm aku ni.pulak mase tu aku belom beli external hard disc.dh tak da space aku nak save file penting2 & peribadi.alamatny terpakse jugak rip off semua ! adoi aku syg giler dgn koleksi mp3 dlm laptop aku yg aku dh kumpul sekian lame.kalo rip off begitu saje,mcm terkilan jugak la rase.so kene gak beli sebuah external hard disc kot2 berlaku kes kecemasan tanpa diduga..

aku penah gune kaspersky dgn activation key pirate.hehe..tp sekian lame gune kene balcklist gak akhirnya.dh anggau nak cari patch atau activation pirate yang lain.nak beli activation key yang ori menelan belanja around RM 120.just one key for one year usage ! x berbaloi aku rase.kaspersky ni yang lecehnya sbb nak dptkn activation key (atau gune trial activation key selama 30 hari saje !) dan terpakse update sekurg2ny 2 kali sehari.dari segi prevention dh cukup terbaik untuk mengelak format berkali2.tp skrg aku dh berjaya dptkn key pirate.life dia selama 765 days (lebih one year & aku x perlu keluarkn wang poket untuk memilikinya.thanks keting !gua syg lu !) hopefully tak kene blacklist & tak dikacau oleh virus2 sialan ni.go to die filthy animal !

nota tak berape nak ringkas :

1) sape yang cipta virus ni mmg menyusahkn org la.nak wat bisnes pn jgn la gune kewujudan virus !

2) brontox dgn trojan.mane lg bhaye ah?


Playlist :Brontox - Brontox Not Botox

Tuesday, December 23, 2008

Nah Rock Terkangkang !

aku saje usha2 youtube.bosan pn ye.sbb connection internet yang x konsisten.kdg2 terus disconnect.peh geram !

tgh aku usha2 tu le plak aku terjumpe klip video ni.aku sangkakan ni sebuah band jamm suka2.ternyata aku silap ! siap ada official video clip..

yg aku suke tgk band ni maybe sbb line up yg boleh tahan cun.tu mgkin aku tertarik.hehe...

x caye ? sila layan..


video

Mood Hari Natal




nota tak berape nak ringkas :

1) filem ni sesuai ditonton maybe sbb jalan cerita yang bertemakan hari natal..

2) home alone 3 & 4 bukan lakonan mccaulay caulkin.so kurg boom !


Playlist : John Lennon - So This Is Christmas

Monday, December 22, 2008

Sisa Sisa Cuti...

ahh ni last week cuti sem.lepas ni dh naik sem baru.subjek2 sume baru dan pasti lg memeningkan kepale.ada thermodinamik 2.subjek 'favourite' aku la sgt.shit ! harap aku tak ada repeat paper untuk sem depan ni.dh la sem ni pointer kurg kickass..yg penting aku tak ada repeat paper ! itu sudah membuatkan aku rase cukup lega..

this week gak ramai mmbe kampung aku dh balik stdy.ada yg ke kedah,KL,perak.kalo sume dah blah.alamat tinggal aku sorg je la.tu pn kalo hujung minggu aku balik umah (duk hostel sorg2 nak watpe je ?) enta la.aku rase bosan la masuk u ni.maybe surounding x berape nak best kot.enjoy lg kat mtrx dgn skola dlu.aseb bek umah aku dekat.kalo tak mati kebosanan aku kat u..

tp yg rase best naik sem baru ni sbb dompet aku kembali berisi.tak la aku sengsara tak berduit.dh la aku pokai cuti sem ni.alamat byk duduk umah.kalo kuar lepak pun just minum segelas teh tarik mahupun teh o !

hopefuly next cuti sem ni lebih enjoy.jgn la ada gangguan (geram aku cuti sem lepas ada short sem plak.6 minggu beb !mau tak angin satu badan..) yg pntg target for next sem,jgn pokai !

p/s : selamat ber 'pening kpale' semula kepada sume stdent2 !


Playlist : Secret Seven - This Inner Struggle

Benar Ia Jadi Bahan Lucu !

penah tgk dvd atau cd pirate dengan subtitles yang memang direct translate ? kdg2 mesti korg tak faham ape yg cube dimaksudkn melalui subtitles tu kn.kebiasaannya subtitles english yang di-direct translatekn kepada bahasa ibunda.kdg2 lawak pn ada.asal sedap rase je kn bunyinya.sampai jadi bahan percakapan membe2 aku.consider....

sialan persetubuhan = fuck off

najis suci = holy shit

nabi isa = jesus christ

byk lagi direct translate subtites yang kadang2 jadi bahan lawak yang korg le tgk bile beli dvd or cd pirate...


nota tak berape nak ringkas :

1) tak semua subtitles diorg tu barai.ada yang sesuai dan boleh difahami maksudnya walaupun ada sedikit adengan garu kepala..

2) elakkan beli dvd or cd pirates yang baru meletup di panggung wayang.elak mutu hasil rekod di cinema..kualiti ? bad or maybe worst !


Playlist : Ben Bitches - Peter The Pirates

Introdction Of Destruction


salam !

akhirnya dpt jugak aku create blog aku sendiri yang diberi name 'the meaning of life'..

selama ni aku just blogging dekat friendster tp space x mencukupi (about 50Mb je..) then aku decide nak blogging dekat sini..

just medium to share something..passion & satisfaction of life..

jumpe kalian di next entry...





Playlist : The Offspring - The Meaning Of Life


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...