Thursday, January 29, 2009

Nampak Biase Tapi Berharga...

kadang2 kite tak perasan suatu pemberian tu amat berharga walaupun nampak remah dan sangat biase kalo dilihat mata kasar..

tp sesuatu yang dianggap remeh dan biasa tu la kadang2 membawa seribu makna dan memori dalam hidup..

eii geram gua ! jumpe2 dh jadi makanan anai2.lg extreme kalau ke tong sampah.enta celah mane je..abes kenangan hilang mcm tu je..

ni la antara yang gua terjumpe.lain ada.cume tak tau hitam putih nasib riwayat mereka..

ni botol kenangan praktikum gua mase kat mtrx dlu.ada tag moto praktikum gua & butiran2 bintang kertas tentera semua name bdk2 praktikum gua.botol ni pernah hampir2 terkorban di dalam tong sampah umah gua.sadis !

ni kad dari sorg membe gua yang skrg continue study kat manchester.thanks sbb terbangkan postcard ni dari jauh.i berbesar hati kalo u terbangkan LP the stone roses ke rumah i suatu hari nnti :P

gua tak tau nak namekn benda alah ni.nak kate kad bukan.mgkin catitan ringkas tp padat kot :P
sorg mmbe gua bagi mase kat PLKN dulu tp gua lupe sape name bdk yg bagi gua catitan ni.maaf sgt2.biase la dah tua.tahun ni genap 12 tahun pn..

ni kunci bilik gua mase kat mtrx dlu.gua simpan dgn rapi lg sampai ari ni walaupun dh berlalu 3 tahun.gua tak pulang sbb takda makna pn.pintu locker gua dh pecah dsbbkn kerakusan gua.nasib la.sape cakap orang berbintang capricon tak ganas ? :P







Untitled Mesej..

dan berkurun gua tak buka e-learning gua.mcm dah tak wujud plak gua rase.hehe..baru2 ni gua buka sbb nak check name lecturer gua.tersalah bubuh name mengamuk plak...

bile buka je portal,gua nampak ada unread mesej.tentera datangnya daripada A..

A : study rajin2..skor dean la sem ni=)

B : hehe...genious bole la.kalo dgn izinya...(muke gua kelat jap :P)

Tu La Palestina Argio..



p/s : gua tak faham ape yang gua tulis dlm title entri tu.hentam je.hehe..janji ada bunyi sepanyol sket dah manis la tu :P enjoy this video !

Tuesday, January 27, 2009

Ber M.A.S.A Lah ?


mase oh mase......

nape la cepat sgt ko berlalu..

gua baru nak menikmati cuti..

bkn lame sangat.seminggu je kwn..

lambat la sket beb berlalu..

hmm tak faham aku dgn ko encik mase..

ber M.A.S.A lah betol :P


Playlist : The Cranberries - Time Is Ticking Out








Monday, January 26, 2009

Coretan Malam...

suatu petang.handphone gua berdering.tertera di skrin 'pak yem calling'.ape agknya mamat ni nak call gua petang2 mcm ni.gua ingat kes roger nak ajak lepak minum2 kat mamak.ahh angkat je la..

pak yem : hello ! zepa,isnin mlm ko free?
aku : free kot.asal?
pak yem : aku nak ajak ko dtg umah aku kat jb.ada mkn2 sket.barbeque ! dtg la..
aku : ok..aku no hal.ajak sape2 lg bdk2 yg ada..
pak yem : aku test roger ah heng dgn sarol (dsbbkn almi masih bertapa di hospital alor setar)

nak dekat kul 3 pagi jugak sampai umah.kalo tak nak stay umah pak yem kat jb tp dsbbkn ah heng kene balik UPSI so terpakse la bertolak balik jugak walaupun dh lewat pgi.nasib la..gua tak kesa.bkn gua yg drive.kalo gua yang drive lepak jugak.6 ketul ayam madu gua bedal.gua target tak mau makan petang untuk gua balun mkn puas2 malam tu (adoi teringat last time gua makan ayam madu mase abes mtrx dlu kat pengkalan balak.kick ass !) limau mandarin yang super manis,beberape gelas air berkarbonat.thanks pak yem & family ! mane tak mual perut gua menendang2.darma dah terbongkang.malam ni dia tumbang.sakit perut katanya..


sejak dari dalam kete td si zairi keje bantai bual dgn sarol pasal perniagaan ladang lembu dan kambing disamping membuat kolam udang harimau.nampak bersungguh perbualan dua makhluk ni (tak tau la samada sebaliknya..).market tinggi & menguntungkan kate mereka.aku pn terfikir gak nak jadi peladang (peladang moden kate org tua pak yem tu..) penat2 gua blaja last2 decide jdi peladang berjaya.relevan?ahh rezeki sape tau..dgr2 nak berkecimpung dlm bidang ni kene gi kursus dapatkn sijil.ada khidmat nasihat,pinjaman loan dan lain2.biase la.suatu kerja ada prosedurnya.santai suda..mgkin kerja 3-4 tahun.cari pengalaman kerja disamping kumpul modal.then baru ada root nak wat bussiness..


lame jugak si darma ni terdampar menahan sakit dlm kereta.nasib kau la darma.haha..then dh lame baru mamat ni menyongol.tgk mcm ok sket.tak la muke sekelat td.duduk lepak2.bual2 palat.mcm2 cerita keluar.dari cerita zaman skola (byk kisah kelas 3 amanah) sampai la cerita darma sebagai seorang anak nelayan.mcm2 cerita si darma ni.tp gua tertarik pengalaman mamat ni ke pulau pisang ! pulau pisang ni terletak kat pontian.boleh nampak kalo lu gi tepi laut kat pontian.gua tak tau banyak kisah2 misteri di sebalik pulau pisang ni.mcm2 cerita pelik dan best2 keluar dari mulut mamat ni tentang pulau pisang (ape yg gua tau kat pulau ni ada lighthouse milik negara singapore) yang kadang kala sukar ditafsir akal waras.tp ni la realiti yang banyak orang 'darat' tak tahu.antara cerita pelik yang terpacul keluar mamat ni ckp mase dia dgn bapak dia turun laut & dekat2 area pulau pisang ni membe gua ni ternampak 2 ekor dolphin putih berenang2.gua terfikir.mcm sukar ditafsir akal logik.haiwan seumpama ni boleh ada di persisiran pulau ni.tersesat?enta la.hanya tuhan yang maha mengetahui.tp petua orang2 lama 'jgn tegur ! buat mcm biase' itu tidak termasuk kisah tenggiling berenang secara berputar di atas air,penemuan batu kilat,kerengga sebesar lengan dan ulat gonggok sebesar batang penyapu ! lu tak caye?ahh nasib la.cara mcm mamat ni tak reka cerita.seolah2 benar ceritanya menerusi pengalamannya..

ahh gua dh penat.td dalam kete plan nak tido.boleh plak mmbe gua ajak berbual.dh terbantut nak bantai tido dlm kete.tp dh sampai umah tak rase mengantok plak.buka laptop.sambil tunggu downlaod movie gua menulis coretan ni.dh lewat pagi pn.rumah gua sunyi sepi dh.gua stop dlu.hmm tarikan ke katil pn dah memanggil.skrg gua mau tido dulu.adios !

Friday, January 23, 2009

Top And Gun !

demi melunaskan hutang TAG anda.gua layan la jugak..

1st

1. your name/user name :
muhammad huzaifa bin zahri/zai/zepa..
2. left handed or right handed :
right
3. favourite letter to write :
asdsdsfsgjtutrewrwt
4. least favourite letter to write :
dereteyeueimenvxcx
5. write "the quick brown fox jumps over the lazy dog"
the quick brown fox jumps over the lazy dog..copy and paste sudey !
6. tag any 7 people :
1) almie MA
2) shahrul org tua hot ! :P
3) timmy boy !
4) shah bengkok
5) d_ya
6) syamela
7) xxx


2nd

-the age of next birthday-

masuk 21 this december !


-a favourite place-ni salah satu.actually dlm list gua ada byk lg !


-a favourite food-
gua sgt stim dgn soto mak gua.lg best ada begedel..


-a favourite thing-bini no 2 gua !


-nickname i had-kat skola mmbe2 pgl zepa.tp masuk PLKN gua men'komersial'kan nick name gua kpd zai..


-a favourite colour-

hitam tu kemas..gua jgk suke warna yang gelap2..



-college major-UTM..gua major dlm mekanikal engineering..


-name of my love-
ni bukan juice keluaran mak gua !



-a hobby-view the music !


-a bad habit-gua memang tak dapat mengelak dari habit ni.tp gua tak seteruk dlm figura ni..


-my wish-my happy family !


p/s : pada mereka yang TAG..kalo gua terlepas pandang sory ye !





































































Lagi Bagus...


polan A : menyirap betol la td main bola.menyakitkan hati..

polan B : eh asal ko nak marah2 aku td mase main.ko pn tau kaki aku sakit.nak kejar bola pn susah.aku bukan sengaja nak biarkan bola tu lepas mcm tu je..

polan A : aku memang mcm ni kalo dh geram mase main.aku pun bukan sengaja nak marah2 & sound2 ko polan B kat padang td..

polan A : aku sakit hati dgn si gemok tu.dh la malas nak kejar bola pastu banyak bunyi plak..

polan C : tu la ko.mengutuk2 aku kat bilik slalu.mentang2 la aku ni tak pandai main bola mcm ko.skrg korg plak nak bertekak..

p/s : sesungguhnya bola tu bulat...


Playlist : Birdflesh - True Glove And The Purgatory Passion


Minah Ni Ranking 1st Gua !



nota tak berape nak ringkas :

1) lu bole tgk minah ni dalam cite get smart,devil wears prada,passengers.cite lain check it out !





Saturday, January 17, 2009

I Rindu You...


dah 3 tahun i meninggalkn u
rase mcm baru bape bulan je u tinggalkn i
yang buat i ingat u bkn sbb u lawa atau cun sgt pn
rase kwn2 u yang lain lg cun2 bangat
kate u yang paling tua dikalangan kwn2 u
tp tua2 u tak mcm membe i yang sorg tu
tua2 u pn banyak wat i hepy mase ada dgn u dulu
i tak rase bosan pn selama setahun hidup dgn u
u umpama kenangan indah dalam hidup i
tp skrg i dah tak bersama u lg
mgkin u dh jumpe pengganti i
tp yang pasti tiap2 tahun u ada pengganti
selama ni i just pasang angan2 je nak lawat u
tp rase dh tibe mase i jenguk2 u
sekurg2nya i tak lupekn u walaupun dah tak bersama dgn u lg
tp yang pasti i memang rindu dgn u

p/s : sila lawat www.programkhaskmm.blogspot.com


Playlist : Blink 182 - I Miss You


Friday, January 16, 2009

Herba Carca Marba !


baru2 ni gua terjumpe bungkusan misteri ni kat umah gua.gua tertanya tanya...'ape motif mak gua ?' peh elak2.gua rela minum herba misai harimau asli !


Berat Belako !

skrg gua dh ada projek ! ni bukan projek baik di ranjang mahupun projek ap melibatkan jutaan ringgit tp projek yang aku memang tak suke dan tak berape minat nak mengadap.

baru2 ni lecturer gua bagi projek design rubber band launcher yang sekali shoot boleh jatuhkn 20 kotak mancis ? setakat nak shoot kepale org tua shahrul azry gua tak kesa lg.tp ni....peh tak giler kepale gua nak fikir mcm ne nak design device launcher.elak ari bulan rambut lebat gua ni gugur je..

gua decide balik umah.cari information sket.gua bkn nak copycat bulat2.just nak dptkn idea.bkn senang nak design benda alah ni.nasib baik la group project.kene individual project gua bole kene migrain..

belek2 kat youtube gua terjumpe yang ni..



ok ni just idea je sbb lecturer gua dah tetapkan beberape standard list parameter & equipment.antaranya :

1) shooter dia mesti rubber band (tak kesa nak gune rubber band mcm ne.yg pnting mesti tahan kenyal & boleh sampai target 1.5 m)
2) tak semstinya devide dia shape gun.boleh jugak shape lain.asalkn launcher !
3) max kotak mancis jatuh dgn sekali shoot dalam 20 kotak mancis..

adoi gua pening !

p/s : hopefully project group gua plg boom !

Sunday, January 11, 2009

Saturday, January 10, 2009

Taapppp.... !

video


p/s : kat malaysia gua suggest lempar lemang bakar la...

Friday, January 9, 2009

Gua Rase....


lu fikir la sendiri..smekom !

Kekejaman Tanpa Batasan !





p/s : maybe intifada 3 akan diteruskan..


Playlist : Suara Anak Muda - Pandang Ke Palestine

















Penyakit Menyerang Kembali Lagi

gua rase sekarang gua dah kene penyakit.tp penyakit ni tak kan ada ubat dijual kat klinik atau farmasi.gua pn tak tau mcm ne individu yang pernah kene penyakit ni boleh mendapatkan ubat.beli dari market gelap agaknya..

ni semua gara2 kedatangan roomate baru gua la.gua tak menyalahkan dia membawa wabak virus atau wabak penyakit misteri kepada diri gua.gua rase gua yang cari penyakit ni..

lu orang penah ketagih tgk movie korea tak ? gua rase director movie korea ni ada letak dadah berteknologi agknya dalam movie korea arahan diorg.dah gua ketagih tgk sampai berjam jam pun gua boleh bertahan.akibatnya mata rabak nak gi kelas pagi..

salah sape ?

nota tak berape nak ringkas :

1) sorg mmbe ckp dia abeskan tgk movie korea dalam masa seminggu.relevan ke time tu untuk pencinta siri movie korea ?

2) gua suspek mutu movie korea.kalo mutu video porn mcm movie korea.fuh terbaik !

Playlist : Bring Me The Horizon - For Stevie Wonders Eyes Only

Tak Semudah ABC Ok !

mlm ni gua terase nak tgk tv.dekat u gua memang tak da chance nak tgk tv.tgk rancangan sume banyak mengarut.tukar2 channel sampai la gua rase comfort nak kasi pinjam sejenak mata gua tgk raja lawak astro musim 3..

mgkin jugak gua mengidam nak tgk lawak cambest nabil.td gua tgk ada beberape org peserta yang menunjukkan bakat spontan mereka melawak.ada yang ok ada jugak yang kantoi.biase la baru masuk minggu kedua.enjin belom panas lg.plg gua tak boleh blah & sadis ada 3 org peserta kalo tak silap gua yang buat lawak tp seorang audiens pn tak ketawa ! berbagai reaksi muke control bengang dpt dilihat.dalam ati sape tau dok...

nota tak berape nak ringkas :

1) sape ckp buat lawak semudah buat ABC ? merul dgn adib dikecualikan ok !

2) amir mcm boleh jadi juara raja lawak musim 3.kelate mari !

Playlist : Rufio - Bitter Season

Serious + Shit !

gua tension & sgt bosan skrg ni menghadap benda alah tu !

kalo benda dah tak minat gua buat mcm mane pn tak akan menjadi walaupun gua cube gak nak survive.gua tersepit !

hopefully ape gua ckp ni tak jadi kenyataan..



Hopefully Bad Luck Never Come Again !

tadi kire boleh dikatekn bad luck gua jugak.kejadian berlaku mase gua dalam perjalanan menunggang motosikal balik semula ke U.actually ari rabu tgh ari tu gua balik umah (disebabkan koordinat umah gua yang tak berapa jauh dgn u.lg boom hari ni,khamis gua tak ada kelas pagi..) so gua decide nak balik umah drp melepak tak tentu hala kat hostel gua.skurg2 balik umah gua dapat online.dah la kat hostel gua tak ada wireless.nasib la ! ok berbalik cerita asal,gua gerak dari umah agak awal disebabkn keadaan cuaca yang mcm menunjukkn petanda hujan akan turun.padahal kelas gua akan start pukul 2 ptg nnti.gua tak kesa la.asalkn dlm perjalanan balik nnti gua tak bermandi hujan dah cukup manis.kire2 dah setengah perjalanan gua rase mcm ada something wrong happen kat moto.probability gua cuma ada dua je.sama ada tayar moto gua bocor enjin moto gua meragam.tekaan gua memang benar.seketika aku rase berat sgt moto gua nak pick up.gua press sehabis mgkin tp nak lepas meter 80km/j sgt payah.gua try slow down moto gua.makin slow gua rase mcm bahagian tayar gua mengempar2 & rase susah gler nak kawal moto (gua hampir terjatuh sbb sukar nak kawal moto yang seakan hilang kawalan..) nyaris gua tak disambar sebuah kereta.pemandunya sekadar horn.mgkin si pemandu kereta tak perasan yang tayar moto gua bocor.adoi kes mcm ni yang gua malas nk hadapi.gua terus turun dan menolak.tak ada la jauh sgt kn (jauh la siak !) dgn menyandang beg yang berat berisi laptop dan sedikit brg2 gua.menolak moto yang pancit berseorangan diri sambil menyandang beg berat sgt punk rock ! experience yang tak pernah aku alami lg sebelum ini.penat menolak moto jgn ckp la.sakit badan especially kat bhgian bahu.berkat kesabaran gua berjaya menolak moto berseorang diri sampai ke kedai moto.lg bad luck apek kedai moto tu ckp tayar blakang moto gua bocor bkn sbb tiub tp tayar yang sudah koyak ! gua memang plan nak tukar tayar yang dah botak tp keadaan kewangan membataskan.adoiyai dah la tgh pokai ni.duit elaun tak masuk.tayar plak koyak.sialan persetubuhan ! nak tak nak gua terpakse keluarkn duit RM54 untuk tukar tayar baru berserta tiub baru (for safety !) nasib gua baik sbb sempat sampai kolej sblm kelas gua start.hmm skrg ni gua menaip ditemani cahaya rembulan yang mengidahkan suasana malam ini.gua terfikir jap ‘mcm mane la kalo moto gua bocor mase waktu malam2 mcm skrg ni’ lebih kelat lg kalo rosak kat tmpt yg sunyi dan tak ramai lalu time malam2 mcm ni.elak gua rase lg berat menolak sambil melihat side mirror ada bayangan putih duduk bertenggek atas moto gua.wtf !

Playlist : R.E.M - Bad Day

Wednesday, January 7, 2009

School...Lah !

hari isnin lepas dh start naik sekolah.dah masuk 4 tahun aku dh tinggalkn alam persekolahan.kalo ayat ngnjing 'sekolah tu ape hah ? gua tak tau la..' tahun ni tinggal adik bongsu aku je yang bersekolah.dia pn baru masuk form 1 baru2 ni.kire dh melangkah ke alam sekolah menengah la.lain sume dh selamat untuk tidak mengenakan kemeja t putih,kasut putih,tie mahupun sisipan rambut yang kemas.ahh tu kisah lame.aku teringat pulak zaman sekolah dulu bile tgk adik aku balik sekolah.tu la.bile zaman skola sibuk nak abes skola.antara persoalan yang masih aku ingat 'eh bosan la skola.bile la nak abes skola ni ?'aku rase sape yang tak abadikan zaman skola dia dgn enjoy dan fun memang silap besar.ye la.zaman skola bkn zaman yang akan berulang byk kali dlm kehidupan normal (sekolah memandu kenderaan dikecualikan ok..)benda tu mgkin akan dtg sekali.dan tak mungkin berulang banyak kali.tentu semua org ada cite atau memori manis atau pahit ketika di sekolah dulu..gua ingat lagi mase gua baru masuk form 1..sekolah gua ni kire famous gak la.famous dgn masalah disiplin ! kire junior mcm aku ni kire anak ayam lgi la.kene senior yang nakal memang kene raging la jwbny.nasib gua baik gua tak kene raging dgn senior.setakat kaco2 je tu bagi gua perkara biase.ingat jugak gua dgn seorg mamat ni.pelajar baru.kene raging suruh nyanyi lagu sekolah gua (mane la mamat ni tau.pelajar baru katekn..) & berdiri tegak nyanyi lagu negaraku.tak sampai seminggu dah tukar sekolah lain.gua ingat jugak kes gua kene syak black metal ! suatu dulu kecoh isu black metal..gua ni pulak minat gaban dgn gusti mase tu.kire kipas susah mati wrestling la mase tu.minat pnye pasal gua ada kumpul kad tikam pasal wrestler,majalah,cd2..paling tak boleh blah gua boleh letak pic seorg wrester (chris jericho..pic dia seolah2 pakai baju itam dan bergaya ala rockers !memang mamat ni ada band rock pn..) kat kotak pensel (mase tu famous dgn pencil case gune kotak tape) kene sportcheck black metal kat skola,gua sangkut ! kat skola gua kire tak banyak masalah disiplin sgt.tp ada terkantoi gak.antara yg gua tak lupe kantoi tgk blue kat library dgn mmbe2 gua.kalo setakat kantoi dgn librarians tak kesa sgt.at least bole cow team baik tp ni dgn pengetua sekolah gua ! nasib baik kes lepas.gado ?
gua tak penah gaduh sampai name naik satu skola.just dgn mmbe ada la.lg pun gua tau kalo gado mesti gua akan kalah pnye.huhu..zaman skola gak best kalo dpt cuci mate.lbh2 lg akak2 form 6 yang rata2 berdenyut2.awl2 masuk form 1 kire suci lg.dh lame abes otak suci jadi kuning ! ala normal la kn.baru nak meningkat usia.darah tgh panas !ermmm kalo dikenang memang banyak kenangan dan memori mase sekolah ni.kdg2 bile duduk berseorgan teringatkn zaman skolah boleh membuatkan aku ketawa sendirian.aku rase lg best zaman skola drp masuk u ni.kalo lu betol2 hargai zaman sekolah mesti ia meninggalkan kenangan dlm idup lu.peluang dtg sekali je beb !

nota tak berape nak ringkas :

1) selamat kembali ke sekolah baru pd adik aku dan semua pelajar sekolah !

2) kalo ada membe2 satu skola yang kenal gua sila cntct balik.gua rndu dgn lu semua.ie tadika nur hafiz (1993),sekolah tengku mahmood iskandar 1 (1994 - 2000),sekolah menegah kebangsaan sri perhentian (2001 - 2005)

Playlist : Nirvana - School

Undangan Open House

Jemput Datang !

Tuesday, January 6, 2009

Kondisi Buruk Tak Semestinya Buruk !

Dh masuk 2nd week aku masuk sem baru.tak ada ape yang best.sama seperti sem2 lepas.memang mcm tu agakny kot life aku sejak jd student u ni.lebih byk sorrow drp happiness !

satu pagi tu.aku pn dh lupe ari ape.kelas aku start seawal jam 8 pagi.nasib aku tersedar.kalo tak aku berjaya kekalkn rekod kantoi byk kelas yang start kul 8 pagi seperti sem2 lalu.gua bgn pn tak la awal sgt.kire dh agak lewat jugak.aku pn lincah mandi & siap.then terus aku start moto dah gi kelas..

perjalanan lbh kurg 6-7 minit (kalo pecut laju..)ditambah plak gua yang agak terlewat.tak kan aku nak bwk 35km/j mcm amir penagih bwk moto.alamat memang lg lewat la sampai fakulti.tibe di sebuah selekoh kelihatan dari jauh seorang mamat sedang berdiri di penjuru selekoh.nak pulak jalan tgh clear mase tu.tak da plak moto atau bas u lalu lalang kat situ melainkan gua sorg.gua dapat tgk mata mamat ni tepat kearah gua.sudah ! hati gua dh rase lain mcm.nak patah balik dh lewat ni.ahh balun la jugak.sangkaan gua mamat ni akan tahan aku dh mengeluarkn sekeping kertas dan pen.ternyata sangkaan itu silap ! mamat ni hanya memerhatikn je moto gua melintasi dia.rase lega dan sedap ati pagi tu nak mendengar lecture..

mase rehat kejadian same berulang lagi.kali ni gua dan beberape rakan sedang beratur hendak membeli buku modul di fakulti.dh la buka jam 1 sampai pukul 2.mase dok beratur tu gua nampak kelibat mamat ni lg (tp ni bkn mamat yg aku nampak pagi td tu..mamat lain nampakny).gua tgk dia tgh 'kerja' kn sebuah moto yang silap parking moto.nasib lu la tuan badan moto..gua pn tak kesa sgt.ingat lepas tu dia blah la.tp....hmm bole plak mamat ni turun dan dtg ke arah bdk2 yg sdg sibuk beratur.nasib gua dh kat depan & agak terlindung sedikit.kalo tak mampos ! gua mcm nampak dia tnya bdk tu sal kad matrix la.sudah !kalo setakat kad matrix gua tak kesa sbb gua memang simpan dlm beg gua.tp mslah gua skrg baju dan kasut ! dh la gua pakai selipar.baju round neck lgi.dgn rambut yg tak berape pnjg tp bole jadi sbg 'point' kalo mamat ni nak 'kerja'kn gua plak.

dari blakang skrg gua dh nampak dia semakin ke depan.dari bdk2 yg kat kebelakang ke bdk2 yang beratur di depan.then sesekali gua nampak dia ke hulur ke hilir seperti menunggu sesorg.peh ! gua dh syak yg dia tgu aku dgn sorg lg mmbe yang dress mcm gua jugak untuk dikerjakan.ahh nasib la ! lepas je gua dpt beli buku,terus gua lincah blah.yang peliknya gua tak nampak dah mamt ni.dgn kate lain mamat ni dh blah (bosan menunggu agkny..)haha...kire gua terselamat lg petang tu drp mendapat sekeping surat saman ! nasib gua baik ari tu.gua dh la tgh pokai.duit tak masuk lg.kalo kene saman tak namenye terkena api yang dilempar tgn sendiri.


Playlist : MxPx - Grey Skies,Turn Blue

Lu Prefer Mane ?

kalo stdy lu bosan sbb kene stdy.lg tak best bile dah dekat nak exam..dah kene pulun stdy abes2.outcome dia samada lu masuk UM atau lu pass !

best stdy sbb lu 'bergaji' RM 2xxx-3xxx selama 5 atau 6 bulan tanpa berkerja.tp tu pn bkn byk sgt pn.tp tak kesa la.lg best kalo dpt mmbe2 sekampus yang kepale boleh masuk.mesti akan ada plan2 atau story yang best2.then lu tak terikat dgn mase berkerja.at least ko kene pergi kelas yg kadang2 bole ponteng selambe tanpa kene marah dgn boss atau tanpa gi klinik swasta dan minta MC !

keje best kalo lu dpt boss yang ngam ho ! silap2 lu bole cow team baik dgn dia.kene boss yang kaki bebel & strict tahap dewa sgt silap ari bulan lu bole ucap selamat tinggal kat boss lu.walaupun gaji lu cukup nak beli kereta dan rumah mewah tp kalo 'work happiness' tu tak ada tak bermakna juga kn ?

tak best keje sbb lu terikat dgn mase kerja dan peraturan yang kdg2 lu pn tak suke nak obey.contoh mudah dress code..lg tak best kalo lu berkerja under org atasan.senario tension dan rase kurg bebas memang sgt sinonim.better lu jdi kuli dan lu juga merangkap boss AKA keje sendiri.sekurg2nya lu rase puas dgn tindakan lu.hati pn tak meroyan menahan geram..

so mane lg best ah ? keje ke study ?masuk luxor je la aku mcm ni :P


Playlist : Nada Surf - From Now On

Friday, January 2, 2009

'His Lovely' Now RIP

JV 2500 ! gua syg dgn lu jugak.moga2 selamat di jalan raya !

Minggu Ni Sangat Membosankan !

aku dah seminggu naik sem baru..

macam biase la.kelas pd minggu awl sgt memualkan !

time awl2 sem smgt tgh membara , time tu la kelas byk cancel..

lecturer tak masuk pn ye..

nnti dh pertengahan sem lbh2 lg dh hujung sem kdtgn mengecewakan baru sibuk nak amek attendence...

ah memang silap besar !

nota tak berape nak ringkas :

1) aku dh dpt roomate.yg bestny satu pontian dan tak 'sentimental' !

2) timetable sem ni tak berape nak best.ada kelas sampai pukul 6.ganggu aku mau tido ptg !

3) kat bilik masih tak ada wireless.wtf !


Playlist : In Flames - Only For A Week

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...