Monday, December 28, 2009

Back On Track...

diam tak diam,leka leka nak dekat lebih sebulan aku tak update blog.mcm lupe plak aku kat benda alah ni..tgk blogger2 lain suma rancak sembang dlm blog tp aku dudak melangut bace blog org.blog sendiri tak update2 jgk.nasib la..

****
kadang2 aku rase bosan jgk bile berblogging ni.merapu,membebel dlm blog memang best tapi tak best bile dah masuk 'new post' tp tibe2 blur nak membebel.padahal baru sekejap mase baring2 terfikir mcm2 hal.yang agak2 bole bedal masuk blog memang dh cukup cun nak masuk dlm blog.tp bile mengadap laptop,open blog tibe2 kene alzemeir ! tak ingat satu benda nak mengarut,nak tulis..panas2 off blog buka youtube :)

tempoh hari aku ada terbace dlm surat kabar.aku tak berape nak ingat sgt surat khabar ape..
terpampang title depan 'punca stress disebabkan azam tahun baru' kurang lebih mcm tu la bunyi tajuknya.lepas bace artikel pasal tu,aku terfikir jap.kronik juga nak sahut azam baru sampai nak stress2.punye heavy azam depa tu..terfikir jgk ape la aku azamkn tahun 2010 ni yg sampai bole buatkan aku stress sampai sakit kepale.mcm lawak pun ye.maybe aku tak rase lg kot..bayangkan la org kemaruk nak kawin.rancang nak kawin dari tahun 2007 tp sampai nak masuk 2010 pun tak kawin2.rancang nak kawin awl tp postpone punye hal last2 tak kawin jgk.air masuk kepale jgn cakap la.mau lemas separa otak.mane tak stress kn...

***
aku pening kepale fikir tempat nak wat latihan praktikal.mmbe2 aku suma bole dikatekan dh apply tempat.ada yg dh dapat jawapan pun dari syarikat.mane aku tak bengang ! bape mggu lepas aku apply kat kilang biskut kat tempat aku.cube2 nasib kot2 dapat tempat.sambil menyelam minum air,dapat smuggle stok biskut LEE pun dh ckup ok la.haha..tp kecewa la sbb depa banyak amek budak2 dari kos makanan.aku test kipas brader atasan tu.'stok2 jaga maintenence tak ada ke bang?' tp hampeh.tak kesa la.tak ada rezeki.hopefully minggu ni dapat la cari tempat buat praktikal.tak mau aku extend semester.4 tahun pun dh buat otak aku longlai.ni kan lg nak tambah jadi 4 tahun stgh? 5 tahun? mampos !

****
dh genap 2 tahun aku punye lesen P.end date 16hb 12 ari tu..tpsampai ari ni tak tukar2 jgk lesen P ke full lesen.pastu selambe bwk keluar moto pegi taman U la,ulang alik tiap minggu balik pontian.padahal kat pekan nenas depan imigresen bole dikatekan ari2 ada road block.tp cari time maghrib la polis dh letih,kemas2 barang balik baru lalu area situ.nak idup beb..bkn tak mau tukar lesen ke ape.tp atas alasan tertentu.plg ketara tak ada masa nak pergi JPJ.dh la sabtu ahad off pejabat.plus duit elaun tak masuk lg.memang la perit sket..tp minggu ni aku nekad 'paw' abg aku sket duit buat tukar lesen.cukup2 la aku kene tahan polis buat road block depan jalan skudai nak masuk UTM tempoh hari.gigil jgk tp nasib pandai talk dgn abg polis.kalo tak mampos la naik kertas saman depan muke..ASAB !

***
















Tuesday, December 8, 2009

Dude,I'm 21 Now !



'baru masuk 21.lek lek kojek la....'

notakaki : figura tiada kaitan dgn pemilik blog.harap maklum :)

Friday, November 27, 2009

Old School Is Cool Anymore !



Men At Work - Down Under Lyric


Traveling in a fried-out combie
On a hippie trail, head full of zombie
I met a strange lady, she made me nervous She took me in and gave me breakfast
And she said,

"Do you come from a land down under?
Where women glow and men plunder?
Can't you hear, can't you hear the thunder?
You better run, you better take cover."

Buying bread from a man in Brussels
He was six foot four and full of muscles
I said, "Do you speak-a my language?"
He just smiled and gave me a vegemite sandwich
And he said,

"I come from a land down under
Where beer does flow and men chunder
Can't you hear, can't you hear the thunder?
You better run, you better take cover."

Lying in a den in Bombay
With a slack jaw, and not much to say
I said to the man, "Are you trying to tempt me
Because I come from the land of plenty?"
And he said,

"Oh! Do you come from a land down under? (oh yeah yeah)
Where women glow and men plunder?
Can't you hear, can't you hear the thunder?
You better run, you better take cover."

Thursday, November 26, 2009

Bukan Sahaja Untuk Papa..

'kite orang laki2 ni susah nak berkate2.susah kite nak yakinkan yg kite memang betol2 sygkn dia..'

-afdlin shauki,papadom -

i luv you so much !

Tuesday, November 24, 2009

Tatkala Hujan..

sekarang ni tengah musim hujan.time petang ja biasanya hujan..
gua tak kesa kalo nak ujan tiap2 bulan.tp yang kurang menariknya time2 ujan ni memang perot selalu minta diisi.nasib la ada ini..



luv u bebeh !

notakaki : perot kenyang hati senang,mata pun senang nak tido :)

Saturday, November 21, 2009

Giler !

sumpah dh tak mau follow cari hantu kat kubur dagang tu !

keje giler !

*********************************

ada ke tauke cine mau beli hantu hantu?

sangkak ni...

Friday, November 20, 2009

Khayalan Itu Sudah Berakhir !

agh lega..

walaupun result tak kickass tp bersyukur tak ada repeat paper ! alhamduillah :)

berakhir sudah istilah liar me+repeat paper ….

yeah kini khayalan tu sudah mati ! yeahhhh !

********************************************

aghh nak 4 flat ka,5 flat ka down flat ka..

ada gua kesa?


notakaki : selamat berimiginasi kepada yang belom tahu result tu.hahaha..

Semalam Punya Cerita...

actually gua skrg ni tgh cuti semester.baru jugak start.aku last paper pun 11hb bulan 11.then after last paper memang semua budak2 akan isytiharkan cuti dh start even pihak universiti atau pihak atasan mengumumkan cuti start berape minggu lepas semua pelajar abes last paper.ahh tak payah amek pot sgt dgn org atasan ni.agaknya depa dh seminggu sebelum budak last paper dh gantung kaki kat umah..tak boleh pakai jgk org2 yang selalu nampak kat atas ni..dongeng ja lebih !

so secara rasminya aku balik cuti pada 13hb 11 ari tu..apesal gua lincah giler balik awl?

sebab UTM kasi cuti semester kali ni sampai 14hb 12 ja..mane la gua tak angin.sekejap bai..siot btoi..dh la dulu UTM tak ada kasi cuti H1N1 lgsung..kire semester lepas aku langsung tak ada cuti am.last2 dapat tau cuti semester pendek macam haram..sape tak bengang beb?dah la next cuti semester conform2 gua dh kene buat praktikal.celah mane aku nak bercuti sgt kn.

tu pasal la cuti sem kali ni kene guna baik2 untuk cuti sepuas2 ati.kire lepas abes la ni.tak ada sangkut2 lg..tak bestnya cuti ni duit tak ada masuk.so faham2 la mcm ne keadaan org bercuti dgn poket ringan je.nampak barang baik kene tahan nafsu,nak keluar jalan kene pujuk hati.senang cakap mcm2 la kene tahan kalo tak berduit ni..

'dgr2 keje kat xxxxx gaji sebulan bole jejak 2K !'

*******************************************

tadi pagi gua pergi isi minyak moto kat petronas pontian..gua ternampak diorg lekat kat dinding..

'JAWATAN KOSONG KERJA SHIFT MALAM'

kalo berjaya temuduga,gua upload pic dgn baju kemeja petronas saiz 850x925 pixels..cun beb buat wallpaper !

notakaki : besor gampang nak keje pam minyak pakai temuduga plak.kahkahkah....

Wednesday, November 18, 2009

Ish...Bila Hati Tak Keruan..

sekarang ni gua memang btoi2 rase bersalah.huhu...

Tuesday, November 17, 2009

TeknoWar

suatu masa,dunia berlumba2 nak mencapai zaman kecanggihan teknologi..peperangan tidak lg memerlukan kerahan tenaga mahupun kuasa tp lebih kepada kecanggihan teknologi itu sendiri.
alat kawalan jauh (remote control) contohnya..nampak lebih canggih digunakan.hanya set target & arahan yang perlu..maybe akan datang peperangan hanya menggunakan sebuah peranti yang menggunakan alat kawalan jauh..sape tahu..maybe dlm dunia yang semakin menggila ni,akan tercetus perang dunia..

mase itu,alatan elektronik sudah tidak function dgn baik disebabkan keadaan dunia yang sgt uzur dan semakin tua.tarikan medan bumi sudah tidak dapat menampung segala aktiviti2 yang berlaku disebabkan penggunaan alatan elektronik meluas yang canggih pada masa kini..

jadi,mustahil penggunaan remote control pada masa akan datang bole diadaptasi menjadi realiti dalam peperangan..

pada masa itu,kecanggihan senjata tidak dinilai lg.jauh beza seperti keadaan sekarang.yang hanya tahu menggunakan taktik kotor untuk menyerang,menjatuhkan pihak yang lemah.pada masa itu,'sape kuat dia menang & sape lemah dia tewas !

Tuesday, November 3, 2009

Kadang2 Terlepas Cakap Jugak Kita Ni..

'eh antara aku dgn si polan B lu rase sape lagi jahat?'

abes minum arak,main betina,berjudi,menyetan...
itu lagi jahat ke tak?

aduh mcm mane la nak mengukur kejahatan orang.ada ke pembaris atau pengukur yang dicipta nak ukur kejahatan org?

sape la kite ni nak judge tahap kejahatan orang.kite bukan tuhan pun..

Monday, November 2, 2009

Batu !



baru semalam gua berpeluang tengok cite 'the rocker' lakonan rainn wilson yang bagi gua memang super duper best ! lakonan ala2 jack black dalam filem 'the school of rock' memang buat aku stim & terus bertahan lekat depan skrin laptop..

gua malas nak intro banyak pasal cerita ni.lu bole download sendiri kat sini..



'the school of rock' memang berjaya buat aku gersang nak layan movie2 berkenaan musik ni..sampaikan aku terus sanggup cari dvd pirate selain search kat blog2 atau site2 yang ada letak link nak download movie2.memandangkan streamyx umah aku pun laju nak buat keje download mendownlaod ni,so setakat ni bole dikatekan misi aku agak success jgk la..hanya berbekalkan IDM,gua dh bole save RM5 nak beli 1 DVD pirate kat luar sane.jadi ape salah aku memanfaatkan kemudahan internet untuk download movie2 kesukaan aku..tak begitu??

ape lg movie2 seangkatan dgn 'the school of rock','the rockers' ha?

yang bersangkut paut :


the happy life (korea)


detroit metal city (japan)


rockers (japan)



Lets ROK !

Sunday, November 1, 2009

Redup Pemikiran

'kita hanya merancang,tuhan yang menentukan,ketakdiran di tangannya'

terngiang ngiang ayat tu kat kepale.rangkap yang selalu gua sing along time tengah menggila layan tape dub exist mase kat zaman sekolah dulu.lagu 'janji bidadari' kalo tak silap aku.old memories strikes back !

bile difikirkan ikut logic akal,ya mungkin ada betoi ape yang si mamat dok sengau2 menyanyi.tak kesa la sengau mcm mane pun suara si mamat,yang penting album exists (lupe la album ape..'anugerah' ke self title 'exists') memang playlist wajib gua mase tu :p

berbalik,agak terkesima bila mendengar berita yang tak sedap didengar,tragis,menyayat hati.sebagai contoh 'william mati bunuh diri sbb kecewa cinta tak kesampaian bersama kekasih','muthu parah kene kapak dgn roomate brutal yang mengamuk tak dpt jawab exam'..sekadar beberapa contoh.banyak lagi kes2 mcm ni yang bile dinilai logic akal memang tak relevan dan tak memeranjatkan jika kes2 seangkatan di atas terpampang di dada akhbar,televisyen,internet mahupun di putaran corong radio..imposibble??

maybe dalam contoh kes atas,william dh merancang nak sehidup semati dgn kekasihnya.semuanya bahagia bagi pasangan itu.bau kentut pun indah bagi mereka.untuk menggambarkan bertapa bahagianya hidup mereka.tp hanya selepas eksiden kekasihnya maut dalam kemalangan dengan seekor lembu,william berasa sgt kecewa dgn apa yang berlaku ke atas kekeasihnya & tidak dapat menerima kenyataan tersebut lantas mengambil tindakan nekad dgn membunuh diri.sadis ! (sekadar imiginasi penulis)

but why it happen to william ? and also to the others ?

kate lecturer gua :

'kita berbalik kepada dia.dgn dia kite mintak,dengan dia jugak kite berserah !'

ya.kadang2 tak semua yang kite nak,semua yang kita dapat.kite just berusaha ke arah ape yang kite mahukan.segala takdir ditangan ilahi.dia penentu segalanya.coz we don't have power to manipulate the fate !

tp tanpa kite sedar..

dia memberi beribu lagi nikmat tatkala ujian datang menduga..

Sunday, October 25, 2009

Dialog Warung Makan !

gua : bang nasi goreng USA 1 bungkus..

brader waiter : sorry dik.nasi goreng USA tak ada..

gua : lorr..ha kalo mcm tu kasi je nasi goreng kampung 1 bungkus...

brader waiter : nasi goreng USA dah tak main skrg..tukar nasi goreng OBAMA !

gua : kepale hotak ko !!!!

New From TMOL !

KOLUMNIS FIGURA BULAN INI !



taip 'on hebat' & hantar ke 25665

Saturday, October 24, 2009

Lagi Sekali Gua Menyesal Tak Menjadi Cikgu Bahasa...

double klik pada figura untuk dapatkan mood membaca ditahap maxima !


This One Is For 'You' !!

air mata berlinang membasahi kelopak mata dan air mata itu sgt suci dari kekotoran,debu mahupun segala niat jahat yang terselindung disebalik naluri mulia seorang insan.air mata sering kali dikaitkan dgn kesedihan,keperitan mahupun kekejaman.lumrah alam..tp jarang2 air mata dikaitkan dgn kegembiraan,keriangan dek hati yang terlalu emosi menahan perasaan yang lahir dengan tulus & ikhlas..

air mata juga menjadi medan melepas segala macam emosi.dari kesedihan yang tak ramai org nak suke sampai la kepada kegembiraan yang semua orang impikan & nak ianya datang dalam kehidupan mereka.sape nak idup mereka dlm kesedihan??pasti jawapan yang diberi mengatakan mereka mahu hidup dlm kegembiraan..sesusah mane pun ujian,cabaran mahupun halangan roda hidup,nescaya mereka impikan sebuah kehidupan yang bahagia tanpa kesedihan..

fikir hati..............

*********************************************************

Kini hati sendiri
Rasa marah benci hati
Ini bukan yang ingin
Hati Temui

Rasa seksa
Rasa sedih
Rasa benci
Musnahkan hati

(chorus)
Kerna hati
Dadah itu mati
Kerna hati-hati hidup
Pasti mati...mati..mati..

Hati hancurkan diri
Hati buta lihat hati
Hati hancur dan
Hati pergi

Bebas gembira
Hati tiada
Bagai x pasti
Hati menanti

Kerna hati begini
Hati bawa semua erti
Kerna hati
Semua ini terjadi

Lemah resah
Sakit sepi
Hati pergi
Tinggalkan diri

(chorus 3x)

Rasa seksa
Rasa sedih
Rasa benci
Musnahkan hati
Lemah resah
Sakit sepi
Hati pergi
Tinggalkan diri

p/s : lirik dari C14 song 24th july ! just for 'you'..'you' know who u are..luv 'you' !!

Gua Menyesal Dulu Tak Jadi Cikgu Bahasa

Monday, October 19, 2009

Entry For Him !

tak semudah abc nak jage ati org lain..

melukakan ati org lain semudah memercik api ke bara :(

Saturday, October 17, 2009

Kisah XB2 605 !

mengantok tak ilang lagi,mata belom terlelap lagi,selimut tak dibentang lagi tp......

tp ape???

sabar ! ok ini kisah XB2 605

tak ada ape pun yang pelik jika dilihat dari mata kasar tntg keadaannya.agak kemas,teratur,arrangement yang menarik..

disebalik kekemasan,kebersihan & naluri pengemas tuannya,tersembunyi beberapa kejadian pelik & aneh yang berlaku di xB2 605.

sebelom mengupas lebih lanjut tentang kejadian pelik tp benar yang berlaku,ada baiknya terlebih dahulu memperkenalkan siapa XB2 605 !

XB2 605 merupakan bilik aku menetap skrg.sem ni aku menetap di bilik ni.dulu aku blok lain tp sem ni aku kene angkat barang & berpindah ke blok baru dan aku diberi blok Xb2 diikuti no bilik 605 yang membawa maksud bilik no 5 di tingkat 6..

asalnya bilik aku merupakan double room.sepatutnya aku ada seorang roomate.budak kelantan.dia junior aku..berlainan kos tp under same fakulti..disebabkan faktor sesi pengenalan diri yang terhad,hanya tu saje yang aku tahu tntg roomate aku.dia jarang balik bilik (skrg dh tak pernah..dgr2 dia stay dekat blok lain dgn bdk2 kelas dia..)so aku je la yang 'konker' bilik tu sorg2.x kesa la..sunyi2 pun aku puas.kalo nak layan discrusher split pun tak ada org nak tutup telinga pakai kapas !

sejak beberapa bulan lepas,aku menjadi bangang & bingung memikiran beberapa siri kejadian aneh di bilik aku.bahkan,bukan aku sorg yang mengalami tetapi juga beberapa orang kawan yang pernah tumpang tido kat bilik aku..

ok ni antara kisah2 pelik yang berlaku..

1) aku selalu tido off lampu..buka lampu mcm tak nyenyak plak aku nak membuta.sblm tido aku akan pastikan pintu bilik aku berkunci bagi memastikan tak ada kes pecah masuk bilik & kehilangan barang2..aku pulak jnis tido mati kalo & memang susah nak bangun dari tido even nak capai cawan kat sebelah meja if aku dh tido lewat sgt..tp yang peliknya,bile aku bangun pagi lampun bilik aku dh ter 'on'..pdhal aku yakin aku memang x bgn pun pergi on lampu bilik..so??

2) sorg membe aku penah tumpang tido kat bilik aku.bilik aku ni bersebelahan dgn tandas & tempat basuh baju.dipendekkan cite,mmbe aku ni terjage dekat2 pukul 3.xx pagi mcm tu.dia kate dia terdengar bunyi orang basuh baju.sedang menyental baju.kuat bunyi orang memberus baju katanya.membe aku ni jengok dari tingkap bilik aku ke arah tmpat basuh baju tp tak ada org pun sdg basuh baju & tibe2 bunyi orang mamberus baju stop tibe2..kawan aku pun terus off lampu bilik & continue tido.mmbe aku kate,bile off lampu dia rasa dia dengar balik bunyi seolah2 orang cntinue mamberus baju..

3) aku penah smyg kat bilik.tibe2 aku mcm terpandang seolah2 satu lembaga legap kat blkg aku.tibe2 bulu roma aku meremang ! abes smyg aku beranikan diri tgk blkg tp tak ada ape2 pun sebarang kelibat..horor !

maybe ni imaginasi aku..barangkali mainan syaitan yang cuba menyesatkan anak adam..

'sesungguhnya iblis & syaitan sentiasa berusaha nak menyesatkan anak adam !'

harap lepas ni tak ada ape2 lg yang berlaku.aku nak duduk bilik tu lg 1 sem lg.lindungilah aku ya Allah dari syaitan yang dilaknat !

Monday, October 12, 2009

Kerja Perdana Menteri !

sejak kebelakangan ni aku busy sket.minggu ni adalah minggu test.tak sampai sebulan lagi dh final exam plak.yang pasti ia sgt mengjengkelkan & totally suck !

tp tak apa...

test2 jgk..mggu dpn dh start study week ! gua boleh blasah tido lewat.mgkin study & lepas geram tgk movie yang berlambak bak air mencurah2 ke dalam laptop aku..

eh ape pasal gua tak bernafsu lgsung lyn cite 'jangan pandang belakang congkak'

tp........

gua super teruja bile tgk cite 'papadom' tempoh hari ?



gua harapkan byk producer mcm afdlin shauki.buat cite tak membabi buta & ada mesej positif kepada penonton bukan buat cerita 'sampah' yang berlandaskan hiburan kosong semata mata ! rip off !!

********************************************************

pemilik blog akan berhibernisasi dlm mase bpe mggu ni je..

ada khabar angin kate blog ni kene rush S(I)K(S)(A) & kene tutup memang kabar angin & tak boleh diterima sama sekali..

ok jumpa lg di next entry..

tata...

Tuesday, October 6, 2009

All Saman Are Bastard !

dekat akhir sem la baru nak kantoi tak register sticker..

cis !

all SAMAN are bastard !

******************************************************

kucai,gua nak pinjam surat rayuan saman lu bole x ??

mcm power je ayat2 simpati lu :p

Sunday, October 4, 2009

Memories Remain !













trivia :

tukang tangkap gambaq : down-spirit boy !
alatan tangkap menangkap : nokia 6600 (RIP)
kejadian tangkap menangkap : tgkat 4 blok G31 Kolej Rahman Putra,UTM skudai..
tahun kejadian tangkap menangkap : sekitar pertengahan 2007

Saturday, October 3, 2009

Mogok Teknologi !

mogok tu biasa perbuatan yang dilakukan sabagai tanda protes terhadap sesuatu perihal yang tidak menepati citarasa ataupun kemahuan individu..

tp.........

dalam zaman globalisasi & teknologi yang canggih2 ni,jgn kata kita manusia yang bernyawa,berakal ni ja yang pandai mogok tp gua rasa tempias nak bermogok juga terkena pada benda2 tak bernyawa..

panas2 ! lbh2 lg tgk muka sedih mamat bawah ni.mcm gud2 je kan.nasib dlm skrin.kalo bole tarik keluar dh lame makan pelempang dh !



cis ! tgh2 gawat ni la dia nak buat muke ketat.time duit tgh ramai tak mau plak dia nak bersedih,buat muka ketat ! tlg la kat kedai RM2 taman pulai ada jual ipod lepas ni..kene kes ipod merajuk ni,tak payah banyak bunyi.memang dh lame di tong sampahkan ! oh ya ! tp pastikan la juga ipod tu jual dgn harga RM2 jgk.kih3 :p

notakaki : baru je beli CD 4 way split abnormal psychology,YAD,langgarxlari & kick enemy smlm.gua baru berangan nak convert lagu2 dlm CD jadi format mp3 then masuk dalam ipod tp melepas la jwbnya..#$%%@$@$ !

Thursday, October 1, 2009

Nak Cari Celah Mane Ha ?

semalam lepas smyg maghrib je,aku terus lincah kuar taman pulai sbb nak servis moto yang seingat aku last kene servis masa awl sem tempoh hari.dh nak dekat bape bulan aku 'lanyak' moto tanpa bagi dia ape2 servis.mane la tak semput jgk moto tu dibuatnya..lepas settle servis moto,gua lepak kasim jap.kene nasi lauk ayam potong kat kasim memang bole buat gua stim & terangkat abes la.lepas bedal sume,perut dh kenyang tgk jam baru menunjukkan pukul 9.00 mase tu..nak balik U terus pun masih terlampau awl.gua pun decide mau jalan2 kat taman pulai tu...

tibe2 gua terasa nak pegi kedai jual DVD pirate..lagi pun gua memang tengah cari cerita DMC (detriot metal city).DMC ni sebuah cite drama japan yang release pada tahun 2008 kalo tak silap aku.cerita ni mengisahkan seorang budak yang agak pemalu yang ingin cuba nasib jadi seorang penyanyi.dia sanggup keluar dari tempat tinggal dia ke tokyo semata2 nak mencapai impian dia tu..impiannya nak jadi seorang penyaynyi menjadi kenyataan tapi agak sedikit 'terlencong' apabila mamat ni jadi lead singer sebuah band death metal yang digelar 'detroit metal city'



gua tak bole nak continue sinopsis cite ni sampai abes sbb gua pun belom tgk cerita ni lgi..

tp gua bole bayangkan mcm mane seorang budak 'skema' tibe2 jadi lead band metal ! haha.. nak imagine pun susah !

ok berbalik cerita td,gua pun singgah jap kat kedai DVD tu dgn harapan dpt la gua sekeping DVD pirate cerita DMC ni..untung2 malam boleh gua layan sorg2 tgk cerita ni..passion nak tgk cerita ni pun tgh kuat !

*********************************************************

gua : boy,ada tak jual DVD cerita DMC (detroit metal city).ini cerita dari japan..

penjual : DMC wow ! celita apa mcm?

gua : (dalam ati : bangang ! ) ala dia ada pasal main musik itu mcm..you tak penah dgr ka?

penjaul : owh..DMC??wa rasa mcm tak ada la..tp gua ada CD baik punya..baru2 datang maa..

penjual : CD xxxx baru pun ada maa..gua kasi lu tgk (menyampuk....)

gua : (dalam ati lg - celaka lu ! gua datang muke suci2 bole plak lu nak jolok gua CD tu ! kalo tu baik gua layan je kat itubeit siak ! ) ok2 tak pa.wa cari lain kedai...DMC not porn !

notakaki : walaupun tak ada ciri2 lelaki jepun sejati,tp sejak dua menjak ni gua jadi giler kat 'produk' negara terbit matahari ni ! depa contoh kegilaan gua sekarang !

Saturday, September 26, 2009

Kenapa Ya???

ramai membe2 yang sibok merungut termasuklah aku...

'bile nak abes study ! tak sabo rase nak keje..asyik blaja je.naik tepu dh kepale ni !'

mmbe2 yang dh keje plak lain citenya..

'penat la keje ni.ari2 keje.mengadap benda sama.nak ponteng mcm mase study2 dlu memang la susah.kalo tak ada MC memang jgn bermimpi nak cuti ! tension2 ! aku rasa mcm nak study balik...'

gua pun jadi bingung !

*******************************************************

mslhnya kemalasan sem ni memang menjadi2.super malas !


padahal mata kredit sem ni banyak & subjek pun berdengung2 kepale dibuatnya..


parok2...tp gua ????


sekadar hiasan

Siti Nurhaliza,Sharifah Aini ?...Here Come X-Japan !




tears lyric :

doko ni yukebaii anata to hanarete
ima wa sugisatta toki ni toikakete
nagasugita yoru ni tabidachi wo yume mita
ikoku no sora mitsumete kodoku wo dakishimeta
nagareru namida wo toki no kaze ni kasanete
owaranai anata no toiki wo kanjite
DRY YOUR TEARS WITH LOVE
DRY YOUR TEARS WITH LOVE

LONELINESS YOUR SILENT WHISPER
FILLS A RIVER OF TEARS
THROUGH THE NIGHT
MEMORY YOU NEVER LET ME CRY
AND YOU, YOU NEVER SAID GOOD-BYE
SOMETIMES OUR TEARS BLINDED THE LOVE
WE LOST OUR DREAMS ALONG THE WAY
BUT I NEVER THOUGHT YOU'D TRADE YOUR SOUL TO THE FATES
NEVER THOUGHT YOU'D LEAVE ME ALONE

TIME THROUGH THE RAIN HAS SET ME FREE
SANDS OF TIME WILL KEEP YOUR MEMORY
LOVE EVERLASTING FADES AWAY
ALIVE WITHIN YOUR BEATLESS HEART
DRY YOUR TEARS WITH LOVE
DRY YOUR TEARS WITH LOVE

nagareru namida wo toki no kaze ni kasanete
owaranai kanashimi wo aoi bara ni kaete
DRY YOUR TEARS WITH LOVE
DRY YOUR TEARS WITH LOVE
nagareru namida wo toki no kaze ni kasanete
owaranai anata wo toiki wo kanjite
DRY YOUR TEARS WITH LOVE
DRY YOUR TEARS WITH LOVE
DRY YOUR TEARS WITH LOVE
DRY YOUR TEARS WITH LOVE


p/s : maybe ni mood lagu raye untuk tahun depan ! :p

Sebelum Terlewat

salam semua ! lame dh rase tak update blog.last post entry pun enta bape minggu or bulan lepas.nasib la !

ha mcm ne puasa kali ni?ada full ke berlubang kene tebuk ??

kalo full memang alhamdulillah la.sape bagi reason tak full puase bagi yang laki2 dgn ckp depa tibe2 terperiod bulan2 puase ni,memang alamat nak kene penampar la !
budak2 pun tak pandai nak ckp diorg terperiod.paling2 pun diorg curi2 pergi kedai cina beli air botol & minum blkg kedai tu jgk..

diam tak diam dh abes puasa.tiba sudah hari raye aidilfitri.sekejap je mase berlalu..memang berMASAlah btol la sang masa ni..mase raye ni same je mcm ari biase.beza cuma kena bangun pagi pergi masjid smyg raya.dgn baju raye ala kadar tahun ni.just pakai kain pelikat je gi smyg raya.tak ubah mcm mat bangla dh gua ni.kulit pun nak dekat spesen je dh.nasib la ! yang penting niat nak pergi smyg raya tu btol.lg better drp yang segak berbaju raya siap samping tp pagi2 raya smyg atas katil !

selalunya gua akan beraya di rumah saje di pontian johor.tapi tahun ni gua beraya kat rumah moyang di kampung dato onn,larkin johor.kematian moyang tahun ni berserta kematian datok kesayangan memang sedikit sebanyak mengubah suasana hari raya tahun ni.yang pergi tetap akan pergi ! gua stay rumah moyang 3 hari.pagi raya ke 3 dh blah balik rumah..memandangkan cuti raya hanya seminggu dan bukan sebulan (puasa sebulan,awat cuti raya tak sebulan?kan best mcm tu kn...) masa banyak diluangkan dgn pergi beraya rumah2 membe.diorg pun tak cuti lame.same je mcm gua.hanya seminggu.ada yang balik kerja kat penang,belajar kat kedah,balik study kat melaka..ada la jugak rasa tak puas sbb tak dapat lepak same2 time raya mcm zaman skola2 dulu,tp apakan daya.msing2 dh merantau merata tempat & ada haluan masing2.moga2 selamat kawan !


pic raya tahun ni dgn mmbe2 (kiri kr kanan : hairi,almi,azrin,gua & sarol)

owh ya ! sebelum terlewat & lupa..gua nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri untuk semua yang kenal & tak kenal aku.maaf zahir & batin..kalo ada terkasar bahasa,terlebih atau terkurang mintak dimaafkan & halalkan..kalo ada yang bengang,nak hantuk kepale aku kat batu,backhand aku dgn hanger atau nak smackdown aku ke,mintak2 la dimaafkan atas kesalahan aku tu..jemput dtg umah ye ! NO 248 Lorong Syukor,Off Jalan Alsagoff,82000 Pontian,Johor..ada rendang aku freeze kan untuk korg.jgn risau ! :p

Saturday, September 5, 2009

Tipah Tertipu ! Auwwww !!!

title entry memang tak ada kene mengena dengan kisah sape2 yang bernama tipah.jauh skali nak list lirik lagu tipah tertipu yang penah meletop2 kat corong radio satu ketika dulu.ceh ! sampai skrg pun part chorus 'tipah tertipah tipu tipu tipah' tu pun aku masih huru hara lagi..enta betol ke tak aku nyanyi.main sedap hembus aje.asal ada bunyi tu dh cukup manis la...

tu mase zaman seluar besar2,londeh sane sini,baju saiz gedabak besar,full cap senget sket kat kepale..

tapi gua tak berminat nak ungkit kisah lame tu.nak tau lebih lanjut tanya shahrol azry.dgr2 dia dulu mamat hoppers famous kat area klang.gua tak tau la.mulut orang cakap.bkn mulut gua.tipu orang tipu la gua..

berbalik jalan cerita asal,gua rase selama ni gua kene 'trick' idop2 dengan badigol2 ni..


chris angle



david coperfield



david blaine

***sekadar contoh beberapa badigol yang temberang gua idop2 selama ni ! tak guna..


terbang la,jalan atas air la,ilangkan model hot la,potong kepale la..siot la !

lepas tgk satu tv show kat youtube (program ni ada jugak tayang kat astro) yang bertajuk 'MAGICS BIGGEST TRICK REVEALED' ternyata gua rase mcm nak pelangkung laju2 kepale badigol2 kat atas ni..

ok gua letak beberapa trick revealed yang maybe lu org penah tgk kat tv before this & macam percaya tak caye dgn ape trick depa buat..


revealed #1

kuasa jahat


kuasa baik


revealed #2

kuasa jahat


kuasa baik


revealed #3

kuasa jahat


kuasa baik


x puas lagi tertipu ??

jangan malas nak search sendiri kat youtube ye !

Glory !



power jgk gua ada 1 baju ni...arbok !

Nape Ye ???

nape kisah budak putus jari,hangus muke sbb main mercun slalu keluar masuk paper or tv mejelang musim raye ?

musim tak raye tak ada budak main mercun ke?

******************************************************



ALOR STAR - Kebiasaannya kecederaan akibat bermain mercun hanya berlaku pada musim perayaan, tetapi lain pula dengan kes kali ini.

Muhamad Nor Azali Mohd. Akhir, 9, murid tahun tiga Sekolah Kebangsaan Seri Perdana di sini mengejutkan keluarganya apabila jari telunjuk, ibu jari dan jari hantunya cedera akibat bermain mercun tengah hari semalam.

Bapa mangsa, Mohd. Akhir Othman, 45, berkata, kejadian tersebut berlaku pukul 12 tengah hari di dalam sebuah bilik di rumahnya di Mergong di sini.

Menurutnya yang bekerja sebagai pengawal keselamatan, dia semasa itu baru pulang dari bekerja dan sedang berehat di ruang tamu.

"Tiba-tiba saya terkejut terdengar bunyi letupan seolah-olah bunyi guruh.

"Saya mulanya tidak mahu menghirau- kan bunyi itu, tetapi terpaksa berlari masuk ke bilik selepas terdengar jeritan Nor Azali," kata beliau.

Mohd. Akhir berkata, dia sangat terkejut apabila melihat tangan kanan anaknya itu berlumuran darah dan ada kesan benda terbakar di lantai bilik tersebut.

Katanya, selepas ditanya anak bongsu daripada empat beradik itu memberitahu dia cedera kerana terkena mercun bola yang cuba dibakar.

"Menurut Nor Azali, dia terjumpa sebiji mercun bola itu di salah sebuah bilik di rumah yang dipercayai milik abangnya," katanya semasa ditemui sedang menemani Nor Azali di Hospital Sulta- nah Bahiyah di sini semalam.

Cerita Mohd. Akhir, anaknya itu tidak sempat membalingkan mercun tersebut selepas ia dinyalakan menyebabkan mercun yang dipegang mencederakan tangannya.

"Nasib baik tidak ada antara jari Nor Azali yang putus, cuma kecederaan pada jari hantu yang mengalami retak tulang,'' katanya.

Katanya, Nor Azali sebelum ini tidak pernah bermain mercun, malah dia takut melihat kanak-kanak lain bermain mercun pada musim perayaan..


notakaki : gua tak ada niat mau promote budak ni.nak letak pic gua menangis dgn jari berbalut letak kaler air warna merah nampak sgt ramai tak percaye nanti..sory ye adik :)



Rase Macam Nak Bom Je Blog Ni !

nape gua jadi blogger??

siak la intro mcm tu ! actually gua tak tau nak start mcm ne.huh ! lame dh tak menulis..

asyik bantai kepale layan bace blog yang santai2..


cilok masuk celah sini,celah sane then terjumpa blog satu ni..

masuk je page blog ni,terbace je header title blog dia gua dh rase musykil smcm..


subuh2 gajah pun,melancap2 pun,mulut hancing mane pun,gua still percaye dgn agama walaupun kadang2 kurang mentaati..biase la.gua manusia penuh dgn kesilapan.bukan ma'sum..cume kadang2 gua bengkak jgk dgn individu yang rase depa tu terlalu baik dgn judge kite ni mcm sampah ! moga2 TUHAN merahmati anda !

berbakul makian dari pengkomen ada kat blog tu.tak kurang juga yang beri nasihat.better lagi dari maki2 tak tentu hala di bulan2 ramadhan mcm ni.dh kurang point pahala puase..

cis rase mcm nak antar format plak kepale otak sorang ni.kalo ada pusat nak format2 kepale otak orang2 mcm ni,dh lame gua recommendkn kat JAIS..enta la,gua pun tak tau la virus ape tah dh serang pale mamat ni.nak kate virus H1N1 tak la plak menyerang sampai ke otak..

klik SINI untuk tahu lebih lanjut.nilai sendiri & yakin sape yang percaye & mentaati TUHAN lu orang akan fikir blog ni sebuah coretan 'bahaya' & memang fuckhead !


selamat berjihad !


AMARAN KERAS ! : bace blog tu jgn terlalu angkat serious sgt ! elak lu kene kapal selam skali !

Saturday, August 29, 2009

Merdeka & Puasa

ketibaan 31 ogos kali ni tak la disambut semeriah seperti sambutan lepas2.hari kemerdekaan yang 'clash' dgn bulan ramadhan sedikit sebanyak memberi impak untuk pengurangkan aktiviti 'rutin' semasa sambutan kemerdekaan seperti pertunjukan bunga api,persembahan artis,gelek punggung & sewaktu dgnnya..

kali ni gua tgk tak ada sgt trend pasang bendera kat transport.tak tau reason.letih nak pacak bendera sbb takot buka pose awl kot..tak pun tak ada mase nak pacak sbb busy smyg tarawikh ! dulu2 gua tengok ramai sgt yang pacak bendera kat kereta,kereta kebal lagi power kat basikal ! sampai kebas bendera jalur gemilang majlis daerah pun sanggup dek rase semangat yang berkobar2.kalo setakat bendera saiz A4 takpe lagi.ni sebesar2 bapak bendera.peh mau terbalik nak willy basikal dgn bendera pacak kat carrier blkang !

*********************************************************
eh lu pernah follow gua,almi tgk sambutan kemerdekaan tahun lepas kat pontian.ingat lg??tu pun kalo lu tak alzemeir terok..

eh agak2 lu kalo pasang bunga api berdentum2 kat stadium mini pontian yang bersebelahan dgn masjid bandar pontian,rase2 pak imam nak continue smyg terawikh tak ? ke elak dia keluar masjid bawak rantai besi ikat tabung derma masjid & balun sorg2 ? ish2.musykil jgk ni..

notakaki : gua rase nak blaja shuffle la.gua panas jgk tgk bdk2 shuffle mase detik 31 ogos tahun lepas.tp gua takot kaki gua terlipat plak.tak pasal2 gua raye kat hospital plak !

Saturday, August 22, 2009

Yeah ! Caya La !


arctic monkeys dh announced 3rd album dey all.tracklists as follow :

1. My Propeller
2. Crying Lightning
3. Dangerous Animals
4. Secret Door
5. Potion Approaching
6. Fire And The Thud
7. Cornerstone
8. Dance Little Liar
9. Pretty Visitors
10. The Jeweller’s Hands

check it out bebeh fan monyet artic sume ! more info klik sini

Mood : Kembali !

cerita 1
Salam ! hopefully sihat disamping insan tersayang :) lame dh aku tak update blog..sejak wireless connection kat kolej aku wat hal.memang lame dh aku tak update blog,apetah lagi nak melayan ym,myspace,facebook ape jadah tu sume..nasib la research BI group aku ada kondem sal wireless kat kolej.mintak2 la pihak berkenaan ada bace pasal research kami.nasib la..sape makan cili dia terase pedas !

cerita 2
2 minggu aku tak balik umah.baru tadi aku abes minggu test yang aku rase memang 'brutal' abes ! dalam seminggu ada 4 test ! mau cramp otak ! nasib ada pesta konvo kat U aku.dapat la jugak cuci mate sambil release tension.kih2...owh ya ! dapat juga aku jmpe bdk2 senior aku yang dh grad yang same2 1 kolej dgn aku dulu..rindu beb kawan lame ! angah,ajol,org tua (mcm abg kawasan dh lu.ehe..),capang,mendez,etc...terlalu banyak nak list down.selamat kawan !

cerita 3

ari ni 1st day ari pose.rndu aku setiap kali bulan pose.ape aku bole cakapkan setiap kali bulan pose semacam ada something yang mengimbau nostalgia lame aku di bulan pose yang lalu.paling indah semasa kanak2 lg..dulu2 zaman giler game tape..dan lagi masyuk bulan pose mase tu cuti skola.so mase cuti banyak dihabiskan mengadap game tape..komputer?owh masih tak ada lg mase tu.jauh sekali playstation 1 yang baru keluar yang sememangnya masih 'market' dipasaran..elak pelangkung mak yang dapat kalo mintak mau beli sebuah playstation..lagi best dulu zaman main digimon.musim abes la!adik beradik aku setiap sorg ada digimon masing2.siap bawak smyg terawikh semata2 nak 'battle' digimon dgn geng2 lain..smyg terawikh??jgn tanya..:p oh ya ! sebelum lupe..selamat menyambut ramadhan !

cerita 4
aku rase aku ada minat baru..minat ni dtg secara tiba2 mase dekat pesta konvo UTM tempoh hari..enta mcm mane aku bole singgah satu booth yang jual brg2 agak rare.tertarik aku pada replika gitar2 comel yang berbagai jenis seperti flying V,gibson les paul,stereocaster,etc..actually aku lame dh minat nak kumpul replika gitar2 comel ni.dh terlanjur jmpe aku pun angkat teros la.malas mau fikir banyak...target aku skrg nak cari lg.nak kumpul bape banyak yg bole.sape2 yang rase baik hati bole la belikan untuk saye ok ! dialu alukan :)
contoh replika gitar comel yang anda bole post express teros ke rumah saya ! comel sungguh ! adoi jatuh chenta saya sama kamo dong !

Friday, August 7, 2009

Hey Punk Rocker !

gua belek2 rak kaset lame gua.dah berabuk dh.mane tidaknya.kaset player gua sume dh barai dan telah selamat di 'tong sampah'kan.ditambah plak dgn kemajuan teknologi.record tali tape dah diganti dlm bentuk format mp3.player kaset dah ditukar kepada mp3.paling cikai pun CD player.sesetengah individu anggap 'orang kaset' seperti ketinggalan zaman tp gua rase kaset boleh jadi sesuatu yg rare di mase depan kelak !

mase belek2 gua jumpe kaset ni.memang gua sayang giler dgn kaset ni.lame dh gua beli.mase gua sekolah2 lg..(tibe2 gua rindu zaman sekolah...)



info

band : air sick pilots
album : are flying high
origin : singapore
genre : punk rock !
label : first stance records
released : 2000

gua rase punk rocker tepu wajar dgr kaset ni.ape gua bole cakap,drummer band ni memang giler babeng ! laju + asyik rolling aje keje mamat ni..cis keren gua jap ! permainan memang laju,fun & tight ! memang material punk rock yang gua suke.gua bole bagi 9.5/10 untuk material ni..seribu kali syg,ni satu2nya album they all.dah RIP pun band ni..puas dh gua cari format mp3 full tracks album ni tp sampai skrg gua hampa lg..gua perlukan pertolongan korg.ada sape2 punk rocker luar sane yg ada info ttg pencarian gua,sila inform gua ye.thanks ! gua btol2 kangen mau dengar air sick pilots

Thursday, August 6, 2009

Cereka Cerita Part 1

tahun : sekitar tahun 1990...
lokasi : rumah kampung tanjung kulop..

karim (bukan nama sebenar),7 menjadikan membaca novel sebagai hobi terbarunya.kebolehanya membaca dgn lancar tak disia2 kan begitu je.novel seram,horror,triller,cinta menjadi koleksinya..tetapi novel cinta menjadi tarikan hatinya.
keasyikan karim membaca novel cinta menjadi2 & membuak2 apabila dapat mempelajari bahasa jiwang sastera yang boleh tahan power bile digunakan lebih2 lg bile mau mengayat kekasihnya jika besar kelak.karim mula lupa yang usianya tidak cukup lanjut untuknya mengungkapkan kata2 cinta kepada bakal kekasihnya..

karim mula menghafal banyak ayat2 jiwang sastera demi kesenangan masa depannya.

*******************************************************
tahun : sekitar tahun 2008..
lokasi : kelab malam sinar malap,jalan lahanat lama..

kekasih : nape u tak pernah nak gune ayat jiwang dgn i?tertunggu2 i tau (nada mengeluh..)

karim : mcm mane i nak ungkapkan.sekarang dh tak bace novel cinta2 lg & start bace lain plak.tu pasal ilang dh memori i hafal ayat2 jiwang dulu.huh !

kekasih : #$@&*!%

Sleeping Bags




Brand : Deuter Starlight EXP
Original : Germany

Attention :

- Not intended for children under 3

************************************

notakaki : awas ! elak penggunaan di tempat 'meragukan' !

Monday, August 3, 2009

Datang Bulan?Lu Jgn Macam2 !

alkisah jadi mase gua masuk lab tadi mau buat eksperimen..at the beginning,ok sume..mood gua pun nampak riang walaupun gua kelas straight 2 jam tadi.dengan tak makan lg.adoi..teringat kate lecturer kimia gua mase kat matrix dlu 'don't make me angry when i'm hungry' persetakan,gua continue buat eksperimen kat lab..gua memang target lab biasanya abes awl dari sepatutnya.just buat eksperimen,amek data & siap boleh blah..mase mau balik,mmbe gua pergi jmpe lecturer on duty untuk minta permission dismiss & check nilai data.gua pun follow membe skali..

mase mau enter je gua nampak someone pandang jelek & aneh sedang memerhati gua dengan memegang secawan kopi barangkali,berkepale botak,berspek & berbaju lab biru makmal.melihatkan pandangannya boleh membuatkan gua rase mau kapak kepale dia..

'mcm ni je ko masuk lab?'

ayat sinis terpancul ke gua..

gua malas nak argue banyak & terus keluar..

*********************************************

persoalan skrg 'ape hal kerek sgt brader ni ! nak tegur pun agak2 la.ingat gua sampah ape?' walaupun gua tak obey dress code mase buat lab tu (gua tak baju berkolar je kot.bukan gua naked pun !) sekurang2nya gua ada passion mau attend buat lab.drp lu lepak isap rokok kat kawasan tak sepatutnya,borak mcm kat kedai kopi then sound mcm timbalan naib caunselor..cis !

gua marah ni ! adoi mcm mane gua bole terperiod pulak !

Sunday, August 2, 2009

Mimpi Owh Mimpi !

ape benda mimpi gua alami ari ni?

dh la pelik,mengarut,tak masuk akal..

$#@*&% !

rela lagi gua mimpi basah...

Mood Gua ?



gua bosan dh belek2 gambar anna hataway kat google..

gua terkesima jap tgk 2 orang saudara ni bergambar !

cis !

memetik kata ustaz 'penghijrahan bukan satu transformasi yang boleh dibuat-buat..'

ceh biar betik gua ni ??

bile la ustaz mau melawat pontian pulak.setakat mau sing along lagu 'berita pada kawan' dgn ustaz ape ade hal.duet rap dgn eminem pun saya sanggup tolak !

Tuesday, July 28, 2009

Questionnaire

'what students' perseption towards pornography ?'


notakaki : nape lecturer bole reject research proposal group membe gua ttg tajuk ni?gua dh siap ready mau volunteer jawab questionnaire group depa.ceh ! memang betol2 potong mood gua la kalo mcm ni..

Monday, July 27, 2009

Cabaran Seorang True Rider !

cuaca hari ni memang tak panas & sgt diidamkan kebanyakan true sleeper.belah pagi tadi dh start hujan.membawa ke petang..tak ke best tu nak tuang kelas?tp gua ari ni full beb ! jgn prasangka buruk & prejudis terhadap gua.lu jgn macam2..

story gua ni berlaku mase gua on the way balik dari kelas belah pagi tadi.kejadian berlaku di round about nak ke kolej gua.jalan yang basah dan licin membuatkan gua memandu dgn lebih berhati2.segala ride skill valentino rossi gua abaikan buat sementara !

'malang tidak berbau..'

mase mau amek lap di round about tibe2 tayar depan moto gua boleh slide & langgar divider jalan.peh ! gua tergolek ke sebelah divider.gua rase lutut gua terhempap divider.moto gua masih power cume ada kesan calar kat cover set.ini membuatkan gua risau hati kalo2 tak ada lg awek2 mau usha apatah lg mau memandang sebelah mata ! gua tak menolak andaian tayar depan yang 'haus' menyebabkan moto boleh slide.nasib tak ada kete follow belakang gua.kalo tak mau dgn gua2 kene angkut skali.huh ! gua stabil.nak kate serious sgt tak la.cume patela (kepale lutut) gua luka & bengkak.gua risau jgk.elak patela dislocation ! (kucai,tibe2 td gua teringat lu..) hopefully gua cepat recovery & dapat kembali menikmati berjalan secara normal..

seperkara gua fikir sejak insiden tadi..

'gua tak dapat bayangkan kalo gua tergolek dog depan bus stop yang dipenuhi awek2 hot & berdenyut2..gua rela berlakon seolah2 gua buat action stunt dan berlagak kaki gua ok walaupun darah memancut2..tak true rider langsung la kalo guling2 menangis depan depa ! jatuh kemaluan beb !


notakaki : buat renungan semua 'alangkah valentino rossi pun jatuh tergolek,tak heran la kalo gua pun mampu ikot jejak langkah idola gua bukan ?'

Friday, July 24, 2009

Man U Asia Tour 2009 !


Man Utd Asia Tour Schedule:

16th July - Manchester United leave for China.
??th July - Man Utd friendly in China, date and city to be confirmed
20th July - United play in Seoul, Korea
24th July - United play in Jakarta against a Indonesia Super League Select XI
26th July - United play in Kuala Lumpur against a Malaysia XI


mood : frust & happy !

Maybe Gua The Next ! Who Knows ?

nampak gaye sem ni memang betol2 menjanjikan sesuatu yang bermakna buat diri gua.setelah sekian lama menanti saat keemasan seperti ni,baru sekarang ia datang menjelma.tgu punye tgu dari gua junior dulu sampai la gua dah jadi super senior ! tp yang ini gua rasa paling memikat citarasa gua selama bergelar student U ni..

**********************************************************
seorang lecturer gua dh menetapkan barangsiapa masuk lewat ke kelas beliau,maka denda akan dikenakan terhadap si lambat datang iaitu kene menyanyi sebarang lagu di hadapan kelas..

ceh ! gua rasa ni la peluang keemasan & masanya gua nak tunjuk bakat yang selama ni tak diasah & terpendam begitu saje..

gua tak menolak andaian kalo satu hari gua mampu popular seperti william hung !


notakaki : malam ni ada pasar malam.gua dah bole start cari kaset ori jamal abdillah...

Thursday, July 23, 2009

Musykil ?

gua ada sedikit musykil.selalu gua tak berape angkat kesah sgt tp ape yang melanda diri sejak dua menjak ni memang agak kerap jgk la..

'kenape mate gua belum kul 12 lg dh ngntok giler ?'

adakah ni tanda2 gua akan kawin dalam mase terdekat ?

ish..........

bangang gua kejap !

eh silap...bingung gua kejap !

*********************************

sila menghayati kisah benar ni..

kisah benar 1 :
semalam gua bantai mee sedap 1 paket (thanks kamil ! gua sayang lu lg !) lepas abes kelas ptg.malam plak kene burger benjo 1 burger ayam 1 !

kisah benar 2 :
ari tu gua kene nasi lemak ayam kat kedai mamak.balik je bilik mate gua dah berpinau..gua tak deny kalo sbb ni membuatkan mate gua ngntok terlalu awal..

kisah benar 3 :
ari tu (lupe ari rabu ke selasa) straight gua bantai tido lepas balik 1 kelas petang.siap gua mimpi best2 lg..tp peliknya mata gua boleh ngntok awl jgk..oh ya ! malam tu gua tak santap ape2 makanan..

notakaki : eh ada seseorang rindukan gua ape ? musykil jgk ni..

xb2 605 23hb.7.2009 8.34 pm

akhirnya dapat jgk gua menepis cakap manis moralis yang serkap jarang..

ok gua sudah tenang lepas bace ni..

notakaki : ternyata servis internet bukan tempat gua menonton porn sahaje seperti yang disangka2 sesetengah pihak..

Wednesday, July 22, 2009

Lu Jangan Tak Caye Gua Dgn Dato Dah Kamceng Sekarang

berikut disenaraikan kajian mengenai bulan dan sikap anda, yang telah dijalankan oleh
Yang Berbahagia Dato' Dr. Fadzilah Kamsah.

JANUARI

* Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.
* Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
* Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
* Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
* Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
* Pandai mengambil hati orang lain.
* Pendiam kecuali telah dirangsang.
* Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
* Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
* Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
* Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
* Cukup sayang pada kanak-kanak.
* Suka duduk di rumah.
* Setia pada segala-galanya.
* Perlu belajar kemahiran bersosial.
* Sifat cemburu yang sangat tinggi

FEBRUARI

* Berfikiran abstrak.
* Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
* Bijak dan pintar
* Berpewatakan yang mudah berubah.
* Mudah menawan orang lain.
* Agak pendiam.
* Pemalu dan rendah diri.
* Jujur dan setia pada segalanya.
* Keras hati untuk mencapai matlamat.
* Tidak suka dikongkong.
* Mudah memberontak apabila dikongkong.
* Suka kegiatan yang lasak.
* Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.
* Mudah mempamerkan marahnya.
* Tidak suka benda yang remeh-temeh.
* Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
* Sangat berani dan suka memberontak.
* Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka hiburan dan sukan.
* Suka benda yang bersifat seni.
* Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
* Berkecenderungan pada benda yang tahyul.
* Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.
* Belajar untuk mempamerkan emosi

MAC

* Berpesonaliti menarik dan menawan.
* Mudah didampingi.
* Sangat pemalu dan pemendam rasa.
* Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
* Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
* Suka pada kedamaian.
* Sangat peka pada orang lain.
* Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
* Tidak cepat marah dan sangat amanah.
* Tahu membalas dan mengenang budi.
* Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
* Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
* Suka berangan-angan.
* Suka melancong.
* Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
* Kelam kabut dalam memilih pasangan.
* Suka dengan hiasan rumahtangga.
* Punya bakat seni dalalm bidang muzik.
* Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
* Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan

APRIL

* Sangat aktif dan dinamik.
* Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.
* Sangat menarik dan pandai menjaga diri.
* Punya daya mental yang sangat kuat.
* Suka diberi perhatian.
* Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
* Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.
* Sangat berani dan tiada perasaan takut.
* Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.
* Emosi cepat terusik.
* Cuba kawal perasaan.
* Kecenderungan bersifat pendendam.
* Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.
* Kuat daya ingatan.
* Gerak hati yang sangat kuat.
* Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
* Berpenyakit disekitar kepala dan dada.
* Sangat cemburu dan terlalu cemburu

MEI

* Keras hati & degil.
* Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
* Pemikiran yang tajam.
* Mudah marah apabila tidak dikawal.
* Pandai menarik hati & perhatian orang lain .
* Perasaan yang amat mendalam.
* Cantik dari segi mental & fizikal.
* Tidak perlu dimotivasikan.
* Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
* Mudah dipujuk.
* Bersikap sistematik (otak kiri).
* Suka berangan.
* Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
* Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
* Daya khayalan yang tinggi.
* Permikiran yang tajam.
* Pandai berdebat.
* Fizikal yang baik.
* Kelemahan sistem pernafasan.
* Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
* Tidak berapa suka duduk di rumah.
* Tidak boleh duduk diam.
* Tidak punya ramai anak.
* Rajin dan bersemangat tinggi.
* Agak boros

JUN

* Berfikiran jauh & berwawasan.
* Mudah ditawan kerana sikap baik.
* Berperangai lemah lembut.
* Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
* Idea yang terlalu banyak di kepala.
* Bersikap sensitif.
* Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
* Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
* Bersikap suka menangguh-nangguh.
* Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
* Cepat marah & cepat sejuk.
* Suka bercakap & berdebat.
* Suka buat lawak & bergurau.
* Otaknya cerdas berangan-angan.
* Mudah berkawan & pandai berkawan.
* orang yang sangat tertib.
* Pandai mempamerkan sikap.
* Mudah kecil hati.
* Mudah kena selsema.
* Suka berkemas.
* Cepat rasa bosan.
* Sikap terlalu memilih & cerewet.
* Kurang mempamerkan perasaan.
* Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
* Suka pada barang yang berjenama.
* Mudah menjadi eksekutif.
* Kedegilan yang tidak terkawal.
* Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.

JULAI

* Sangat suka didamping.
* Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
* Agak pendiam kecuali dirangsang.
* Ada harga dan maruah diri.
* Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
* Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
* Sangat menjaga hati orang lain.
* Sangat peramah.
* Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
* Berjiwa sentimental.
* Jarang berdendam.
* Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
* Tidak suka benda remeh-temeh.
* Membimbing cara fizikal dan mental.
* Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
* Layanan yang serupa terhadap semua orang.
* Tinggi daya simpati.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
* Mudah dan rajin belajar.
* Suka muhasabah diri.
* Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
* Suka mendiamkan diri.
* Suka duduk di rumah.
* Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
* Tidak agresif kecuali terpaksa.
* Lemah dari segi kesihatan perut.
* Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
* Minta disayangi.
* Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
* Terlalu mengambil berat.
* Rajin dalam membuat kerja

OGOS

* Suka berlawak.
* Mudah tertawan padanya.
* Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
* Berani dan tidak tahu takut.
* Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
* Pandai memujuk orang lain.
* Terlalu pemurah & bersikap ego.
* Nilai harga diri yang sangat tinggi.
* Dahagakan pujian.
* Semangat juang yang luar biasa.
* Cepat marah & mudah mengamuk.
* Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
* Sangat cemburu.
* Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
* Cepat berfikir.
* Fikiran yang berdikari.
* Suka memimpin & dipimpin.
* Sifat suka berangan.
* Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat.
* Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
* Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.
* Belajar untuk bertenang.
* Sikap kelam kabut.
* Romantik, pengasih dan penyayang.
* Suka mencari kawan

SEPTEMBER

* Sangat bersopan santun & bertolak ansur.
* Sangat cermat, teliti & teratur.
* Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.
* Pendiam tapi pandai bercakap.
* Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.
* Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.
* Kerja yang dilakukan sangat sempurna.
* Sangat sensitif yang tidak diketahui.
* orang yang banyak berfikir.
* Daya pentaakulan yang baik.
* Otak bijak & mudah belajar.
* Suka mencari maklumat.
* Kawal diri dari terlalu mengkritik.
* Pandai mendorong diri sendiri.
* Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.
* Suka sukan, hiburan & melancong.
* Kurang menunjukkan perasaannya.
* Terluka hatinya sangat lama disimpan.
* Terlalu memilih pasangan.
* Sukakan benda yang luas.
* Bersistematik

OKTOBER

* Suka berbual.
* Suka orang yang sayang padanya.
* Suka ambil jln tengah.
* Sangat menawan & sopan santun.
* Kecantikan luar & dalam.
* Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
* Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.
* Sentiasa berkawan.
* Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
* Cepat marah.
* Macam pentingkan diri sendiri.
* Tidak menolong orang kecuali diminta.
* Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
* Tidak suka terima pandangan orang lain.
* Emosi yang mudah terusik.
* Suka berangan & pandai bercakap.
* Emosi yang kelam kabut.
* Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
* Suka melancong, bidang sastera & seni.
* Pengasih, penyayang & lemah lembut.
* Romantik dalam percintaan.
* Mudah terusik hati & cemburu.
* Ambil berat tentang orang lain.
* Suka kegiatan luar.
* orang yang adil.
* Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.
* Mudah patah semangat

NOVEMBER

* Banyak idea dalam perkara.
* Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
* Berfikiran kehadapan.
* Berfikiran unik dan bijak.
* Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.
* Pemikiran yang tajam.
* Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
* Sesuai jadi seorang doktor.
* Cermat dan teliti.
* Personaliti yang dinamik.
* Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
* Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
* Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.
* Terlalu degil dan keras hati.
* Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.
* Tak suka marah kecuali digugat.
* Mudah ambil berat terhadap orang lain.
* Pandai muhasabah diri.
* Cara berfikir yang lain dari orang lain.
* Otak yang sangat tajam.
* Pandai mendorong diri sendiri.
* Tidak hargai pujian.
* Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu.
* Cuba sampai berjaya.
* Badan yang sasa.
* Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.
* Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.
* Suka duduk dirumah.
* Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
* Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
* Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
* Bercita-cita tinggi.
* Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

DISEMBER

* Sangat setia dan pemurah.
* Bersifat patriotik.
* Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
* Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
* Bercita-cita tinggi.
* Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
* Seronok bila didampingi.
* Suka bercampur dengan orang.
* Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
* Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
* Tidak pandai berpura-pura.
* Cepat marah.
* Perangai yang mudah berubah-ubah.
* Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
* Benci pada kongkongan.
* Suka berlawak.
* Pandai buat lawak dan berfikiran logik

notakaki : gua rase ada 'talley' rahsia bulan lahir dgn sikap gua.owh ya ! untuk pengetahuan peminat fanatik,saya lahir bulan disember ! thanks dato sbb bermurah hati belanjakan $ 0.10 untuk mesej sy rahsia bulan lahir ni.ada mase terluang kita msg pasal bussiness plak ye..

Tuesday, July 21, 2009

Ape Erti Berkawan Part 2

kawan memang penting dalam life..lu hebat mcm mane pun,masyur mane,tinggi martabat & pangkat,lu tetap tak bole idup tanpa kehadiran seorang kawan di sisi.lu jangan nak berlagak deny fakta ni..

appreciate kawan adalah nilai paling murni dalam sebuah persahabatan.bukan menilai kawan dari segi materialistik,attitude semata2..kdg2 gua kesal dgn sikap sesetengah individu yang judge someone dgn characteristics,penampilan,fizikal,kebaikan amalan..ape makna semua ni?lu betol2 dh kenal ke org tu before judge dia mcm ne?enta putih org itu hitam yang ko lempar..

bukan lg better lu kenal someone tu dlu mcm ne,then baru lu boleh judge depa mcm ne..gua benci bile kene condem dgn individu yg bajet baik & perfect..mentang2 secara zahir nampak kita lg 'kurang' dari depa..mula la perbandingan & kata2 kurang enak keluar dari mulut manis depa mula terpalit kat muke.wah sedar tak cakap tu menyinggung perasaan org lain??eventhough ko rase ko dh terlalu perfect nak judge org yang 'konon' pada mata ko sgt hina & teruk ! common la beb..gua lagi appreciate kalo mau advise tanpa menunjukkan seolah2 lu seorang individu yang perfect & terlalu innocent..gua ada reason sendiri nape gua tak berape nak angkat kesah sgt bile org mau judge aku bukan2..gua malas amek kesah dgn kate2 individu mcm tu.yang penting gua tau ape gua buat.'lg better org judge kite terok tp realiti kita tau sape diri kite yang sebenarnya'..eventhough kelemahan datang dari diri sendiri,aku terima teguran & cuba perbaiki..rase mcm nak ludah org yang advise dgn cara yang riak & bangga diri dgn kebaikan & amalan mulia & nilai murni depa...

renung2 la...

selamat berkawan !

LifPhobia

pengalaman rare ke pengalaman horror ??

tak tau mau decide mane lg ngam dgn pengalaman yg gua alami hari ni.pengalaman ari ni sgt rare dan susah sekali gua alami.kire gua insan terpilih la ni :p

****************************************************

kejadian berlaku mase gua otw dlm lif mau balik ke bilik lepas abes kelas belah pagi tadi.dipendekkan cerita,gua dgn sorg membe tgh tgu lift di kolej kediaman kami (kolej 16) turun.actually ada 2 lif.tp satu lif lagi out of service.so terpakse la tgu 1 lif je.leceh la sket..kata sepakat mau naik ke bilik menggunakan tangga sgt tidak releven memandangkan aku duduk di tingkat 6 dan mmbe duduk di tingkat 5.tak ke boleh cramp perut.huh !

'ting'

pintu lif terbuka.kami masuk..mmbe tekan button '5' gua plak tekan button '6'..

'ting'

lif dah sampai tingkat 5.pintu lif buka.mmbe gua keluar.gua pun push button 'closed door'..pintu lif pun tertutup.gua tgu lif bergerak naik atas ke tingkat 6.gua yang masih memakai topi keledar hanya tunduk kebawah sambil memejam mata..then tibe2,gua rase dunia gua gelap jap.lif tak beroperasi..gua merasakan diri gua seperti seorang traveller padang pasir yang berada dalam sebuah gua yang sangat gelap..oh my god ! what happen dude??gua tau gua dh stuck dalam lif yang tidak beroperasi.yang ada dalam lif yang serba gelap tu hanya gua sorg saje.tanpa bertemankan sape2..

otak gua dh mula fikir bnda bukan2.

'enta bape lame gua stuck dalam ni ?'

'adoi menyesal aku tak follow kamil turun tingkat 5 td'

'elak gua terpandang kelibat sosok rambut panjang dalam lif ni..mau on the spot gua terkencing !'

mcm2 persoalan main dalam kepale otak aku.ahh ! dh mau jadi.nak wat mcm ne.gua cube tenangkan diri.gua cube pujuk diri gua untuk tak panik.gua cube jadikan suasana gelap lif tu seperti suasana mau make love yg sgt cool tp gagal ! ahh ! gua pun keluarkan handset.gua on9 light kasi terang sket dalam lift tu.nasib gua bwk handset.line coverage pun clear..gua suluh2 kat pintu lift cari cntct untuk aku call pihak kendalian lif ataupun balai pengawal.tp hampeh ! contact tu dh kene koyak.tak pun ilang kene buang dgn individu tak bertanggungjawab ! gua pun teringat mmbe.cepat2 gua call dia.mintak dia tlg cari contact pihak berkenaan.alhamdulillah mmbe gua dapat cari cntct.(thanks kamil ! lu cekap ! ) gua terus call.kedengaran suara sorg wanita ckp.lega sket gua rase :p ckp gua skrg stuck dalam lif kat kolej gua.dia suruh gua duduk aje dalam lif tu & jgn panik.peluh jgn cakap la.panas beb ! dh la gua pakai shirt itam mase tu.gua decide buka baju and duduk kat penjuru lif.mau ilangkan bosan,gua decide call mak gua.msg buah hati..

then,gua dengar suara org kecoh2 di tingkat bawah..

'hello...hello...'

gua pun sahut 'hello' jgk sambil tgk gua ketuk2 pintu lif dari dalam..

mmbe gua msg cakap pihak kolej,guard,tecnician dh sampai.diorg ada kat tingkat 3.mmbe gua bgtau yg gua terperangkap kat tingkat 6.tp diorg tak amek pot sgt & bole stay ramai2 kat tingkat 3 ! pundek btol...lu ingat ni pengambaran filem hindustan ke bedol??then lame jap,baru aku dgr ada org naik tingkat 6.then ketuk2 pintu lif and decide memang gua stuck kat tingkat 6.nasib cepat diorg amek action.kalo tak mau lg berbakul makian gua hembus kat depa !

melihatkan 2 3 orang guard,pihak kolej kemas berbaju kemeja,dan technician yang menanti di luar,gua merasa diri seperti seorang 'star' yang sedang menanti fan meminta autograf walaupun gua tak berbaju mase diselamatkan tp gua pasti depa tak horny dgn keadaan gua ketika tu :p


notakaki : selama 20 tahun idup,ni first time experience gua stuck dalam lif.sbb tu gua lg prefer namekan ni pengalaman rare berbanding pengalaman horror dalam life gua..oh ya..gua stabil & tak fobia ok !

Friday, July 10, 2009

Helooooooo......

salam ! kabare? hopefuly sihat disamping insan tersyg ! dh seminggu naik sem baru.melihat gelagat budak2 1st year pada hari first day dan bakar line.ape bole cakap.masih suci & innocent.tahniah !

tak ada ape yang best sgt.nampaknya sem ni aku duk seorang je eventhough bilik aku double room.bestnya gua bole konker bilik sorg2 tanpa membuatkan ada pihak terserong ati ataupun mencetuskan perang saudara.tak bestnya connection wireless cukup membuatkan gua kecewa.dh bape byk kali dh kene report tp mcm tak ada tindakan je dari pihak atasan.hampeh !

leceh bile ada repeat paper atau drop paper.leceh mau atur balik jadual yang dah 'lari' dari jadual yang sepatutnya ditetapkan pengurusan fakulti.terpakse jmpe lecturer mintak sign.bengang kalo lecturer keje tak ada je kat bilik.mcm mane mau mintak sign.nak cari celah mane kn?bnda tu la jadi kat aku.dh la bagi tempoh nak settlekan sminggu je.kalo tak mcm biase la.memang kene saman !

ape lg yang mau diceritakan untuk permulaan sem baru ni..adoi...owh ! lupe den.sem ni paling awl masuk duit.alhamdulillah..terperanjat dog jgk dgr bdk2 cakap duit masuk awl.kalo tak mau dua minggu or sebulan tgu duit masuk.pesanan penaja kepada saya : 'tolong jgn serbu XB2 605 ! tuan bilik seorang yg kedekut ! nescaya anda akan kecewa'

owh pasal leturer yg ajar nampak mcm ok..cume lecturer mechanics solid 2 gua yang agak violence.ada ke dia cakap muke gua muke bgn lewat gi kelas?ceh...lain lecturer so far so good (aku teringat quote ni mase tgk los dan faun.mcm siak name syarikat.tak market lgsung !) pengethuan am & instinct cukup kuat mengatakan lecturer2 yang ajar gua sem ni sume dh kawin.alhamdulillah..bole la gua concentrate dalam kelas tanpa gangguan & anasir jahat :p
hopefully sem baru ni menjanjikan keseronokan,sesuatu bermakna buat diri..

kejam celik dh masuk tahun 3.lg 1 tahun stgh dh nak grad.macam2 bermain dalam kepale aku..
'ready ke dh mau keje?','mcm ne la gua LI nnti?','ready ke mau sahut cabaran alam dewasa?

bandingkan sikap gua dgn org dewasa.ermm...dewasakah aku??

Saturday, July 4, 2009

Entry Ke 100 !



**********************************************

selamat ulang tahun syg ke 19

semoga panjang umo,murah rezeki & get everything u want !

maaf tak dapat celebrate together on time ! sob2 :( maybe lewat sket..insyallah

hopefully we get along better everyday !

luv u siti amira !

Megan Fox Seorang Laki2 ??


megan fox

leo_lurv: wei ko tau x megan fox tu laki
Huzaifa Zahri: bodo
Huzaifa Zahri: laki ape
Huzaifa Zahri: pmuan
leo_lurv: siyes
leo_lurv: jap2
leo_lurv: ak bg ko link
Huzaifa Zahri: ni megan fox berlakon transformers
leo_lurv: ye r sengal
Huzaifa Zahri: pmpuan la
Huzaifa Zahri: beta la
Huzaifa Zahri: gaji ko1st KLCC la
Huzaifa Zahri: cukup
link
sila dengki link ni ok
Huzaifa Zahri: dan pastikan
Huzaifa Zahri: KLCC nnti bersama aku
leo_lurv: jap la
leo_lurv: ok
leo_lurv: lku btol ak g johor konvo ak nak ko bg adiah kat ak
leo_lurv: ok set?
Huzaifa Zahri: ok2
Huzaifa Zahri: gue stuju
leo_lurv: ok2
Huzaifa Zahri: ni mksd gua megan fox transformers tau
Huzaifa Zahri: bukan megan fox UTM
leo_lurv: sial ah utm
link 2 : megan fox is a man !
lu cek ni
leo_lurv: die yg wat pengakuan
leo_lurv: so ape lagi
leo_lurv: wa menang
leo_lurv: ahhaha
Huzaifa Zahri: ahah
Huzaifa Zahri: gue x caye
Huzaifa Zahri: mane lu tau dia tipu
Huzaifa Zahri: x sahih ni
Huzaifa Zahri: aku x caye
Huzaifa Zahri: realiti nampak dia pmpuan
leo_lurv: so ak mennagh
leo_lurv: menang
leo_lurv: hahah
Huzaifa Zahri: ahaha
Huzaifa Zahri: gua x caye
Huzaifa Zahri: nasib la
leo_lurv: ah
leo_lurv: ko g taip kat google
leo_lurv: mmg die laki la
leo_lurv: hahaha
leo_lurv: tu r lu ni
leo_lurv: sengal
leo_lurv: tgk hot igt pompuan
leo_lurv: hahaha
Huzaifa Zahri: ahah...
Huzaifa Zahri: siak la..
Huzaifa Zahri: dua2 lost !


****************************

lu jgn potong mood gua org tua !

Wednesday, July 1, 2009

Tak Abes Gerek (TAG)

adeh penat jawab tag ni..sory kalo sape2 tag aku terlepas pandang.ampun dong !


1) How old are you?

baru 21..masih muda & evergreen lg beb..

2) Are you single?

info : aku dgr lisa surihani dh tak ada ape2 dgn farid kamil..patot la semenjak dua menjak ni gua rase heppy je..

3) At what age do you think you'll get married?

sila lihat angka terdekat dgn target ok ! hint : target = free 2142 space

4) Do you think you'll marrying the person you are with now?
hopefully.amin !

5) If not,what do you want to marry?

ceh lu jgn bikin gua panas tgk figura ni !

6) Who will be your bridesmaid and bestman?
ahh soalan ni gua alzemeir ! maaf ! akan difikirkan kemudian..

7) Do you want a garden/beach or traditional wedding?

marvelous bebeh !

8) Where do you want to plan to go on honeymoon?

paris



hari2 boleh honeymoon bukan?

9) How many guests do you think you'll think?
tak kesa.tak diundang turut dijemput..

10) Will that include your exes?
maybe la.eh banyak tanya plak dia?mau kene backhand ape?

11) How many layers of cakes do you want?

tak kesa.tak ada tingkat pun gua berselera nak makan :p

12) When do you want to get married, morning or evening?


mane gua boleh dapatkan CD ni?? mau study dlu...

13) Name the song/tune you'd like to play at your wedding.

gua rase mcm mau psg je LP ni mase kawin..sape ada LP ahmad jais jgn lupe bwk sekali ok..

14) Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork? Knife?
ni tak kesa jugak.tak ada paksaan.mau pakai sudu,garfu,tangan,chop stick ke..agak2 nak bawak sudu besar gantung perhiasan rumah tu pun tak ada masalah..

15) Champagne or red wine?
astagfirullah :p

16) Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
after ! gelojoh la sgt days after wedding.santai sudey..harus setting,servis & allignment dlu ! maksud gua transport ! lu jgn fikir mcm2..

17) Money or household item?

gua tak kesa.both can ! can money buy happiness?


18) How many kids would you like to have?

rezeki tuhan.alhamdulillah...tak begitu syg?

19) Will you record your honeymoon in DVD/CD?

ceh...gua mau layan school of rock dgn dia.jgn potong mood kami ok !

20) Whose wedding plan would you like to know next.
tyra banks and the gang !

Tag five people :
-gem gem syg
-timmy bakal pengantin
-almie MA sunti !
-lionel 'sarok' azry
-cima
-kamu yg bace ni..

Saturday, June 27, 2009

Please Don't Drag Me To Hell !



teringat cite ni,teringat kat buah hati..kesian dia.sampai ilang mood mau makan walaupun si dia kuat makan.sadis ! :p

notakaki : baru je nak blanje syg makan KFC lepas tu.haha...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...