Friday, July 1, 2011

Sembang Malam

lepas officially diterima bekerja ni (dulu gua keje jugak tapi unofficial - jual baju bundle),baru gua tahu nikmat kehidupan tu.kalo dulu gua tak perlu nak terhegeh-hegeh bangun awal pagi,tak perlu sibuk2 punctual kejar masa takot2 lambat scan masuk kerja tapi sekarang gua terpakse facing benda alah ni semua.tu belom masuk kes kena OT pakse dan ape lancau lagi.macam satay pulak dibuatnye.beza dengan kerja unofficial gua dulu.sungguh enjoy dan fun.bagi yang into dengan scene bundle diorang tahu la betape seronoknye 'menyelam' cari barang.buat masa sekarang ni gua rindu sangat nak menyelam.lepas dah kerja ni tak ada mase nak buat aktiviti semacam ni.semua mase banyak diabadikan dengan kerja,kerja dan terus kerja.kaye tak jugak.haha..

sekarang ni balik2 je badan dah penat,tapak dah rase macam baru abes jalan 100km jauhnye.sengal serba serbi.balik2 kerja memang mood nak cari bantal dengan katil je untuk layangkan badan.

hampir separuh kehidupan dalam sehari (dekat 11 jam gua berkerja kalo full shift.sehari 24 jam) diabadikan untuk bekerja dengan gaji tak satisfied mane.demi sesuap rezeki yang diibaratkan tutup atas terbukak bawah,gua gagahkan jugak tulang empat kerat ni.lagipun ni experience baru dalam life gua.tak facing sendiri gua tak merase ye tak.

ok la,next time gua cerita berkenaan seribu satu macam cerita yang rata2 datang dari customer masa gua tengah sibuk menyusun air kat rak2.bermacam-macam ragam & pasti menyimpan senyum :) lain kali la gua cerita.badan sudah capek.besok mahu teros menabrak dan terus menoreh.ada baik gue bermimpi dulu.kapan jumpa kalian.selamat !

1 comment:

  1. Dapat gaji, tolong belanjaaa! :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...