Friday, February 6, 2009

Human Always Make Mistakes !

suatu pagi ari tu gua dapat panggilan drp mak gua mengatakan yang atok gua terpakse dibawa ke hospital sbb sesak nafas...

doktor (tak tau doktor atau pembantu hospital) wat x-ray dan mendapati x ray peparu kiri atok gua gelap dsbbkn kanser yang sedang merebak & suspek atok gua kene kanser peparu ! peh kanser jgn buat main siak.lg gua tak boleh handle doktor tu cakap tahan hayat atok gua tak lame dah.peh mcm nak menangis air mata darah.dah gua membesar dpn dia.lain bile kite berhadapan dgn situasi yang berkait rapat dgn kita berbanding situasi yang berlaku tp kadang2 kita tak berape nak amek kisah.sbb tu la gua rase sebak sgt...

doktor tu cakap ada ke tak atok gua merokok mase muda2 dulu ?

mak dgn nenek gua cakap 'memang tak merokok pn mase mude dulu'..

then after decide dgn ahli keluarga lain,diorg suruh hantar atok gua ke hospital pakar abdul samad (KPJ).before this atok gua penah masuk hospital lanun ni sbb nak buang penyakit prostat (sejenis penyakit lelaki)..

dekat hospital KPJ ni,result drp x ray ternyata berbeza.doktor beritahu x ray peparu kiri atok gua gelap bkn sbb wabak kanser peparu tp sbb air dah masuk dan memenuhi ruang peparu kiri atok gua.sbb tu x ray peparu kiri nampak gelap.so,terpakse tebuk untuk keluarkan air dari peparu.patut la gua tgk atok gua selalu sesak nafas..shit memang terseksa.berat mata memandang berat lgi bahu memikul ! bayangkan je la bile kene asma.alhamdulillah gua tak ada asma..

tp yang wat gua bengang result dari pihak hospital kerajaan daerah gua.bkn niat gua nak perlekehkan sistem kesihatan kerajaan.tp sekurang2nya alert..dan tak yah 'dan dan' wat diagnosis yang jauh tersimpang ditambah dgn statement yang mampu menyedihkan keadaan yang sedia pilu..erm tak kesa la.dimaafkan.human always make mistakes ! hopefully atok gua cepat pulih dan sembuh.doa2kan ye..

5 comments:

  1. hope atok awk cpt semboh....k.sy doakan.

    ReplyDelete
  2. doktor tu kene belajar ngan gua la!
    atuk lu da ok ke? doktor cakap ape?
    lu balik pontian g sebat kepala doktor tu 11 kali suda! ajak aheng skali..
    kim salam atuk kw..

    ReplyDelete
  3. lu praktikal kat pontian la..
    jumpe gua pass kat lu sebat kepale dia..
    memburukkan keadaan lgi..

    ReplyDelete
  4. lu praktikal kat pontian la..
    jumpe gua pass kat lu sebat kepale dia..
    memburukkan keadaan lgi..

    ReplyDelete
  5. xmau gua! doktor kat alor star hot2 sial! hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...