Wednesday, May 18, 2011

Mimpi


tadi petang gua mimpi.dalam mimpi tu gua ada kat satu tempat yang gua pun tak tahu kat mane.tapi gua yakin tu bukan kat Malaysia.pemandangan sekeliling memang indah.ada pokok2 hijau yang tumbuh subur,bunga2 yang berwarna warni ditambah lagi dengan pemandangan tasik yang sungguh nyaman.terdapat juga satu bench yang terbiar tanpa penghuni dihadapan tasik.susah nak bayangkan environment semacam ni ada kat mane.mungkin di negara eropah barangkali.yang peliknye mimpi ni cume berlatar pemandangan tempat sahaje.tak ada langsung watak orang.terpandang pasangan sedang berkucupan jauh sekali.

terjaga dari mimpi gua tersenyum.dalam masa sama gua agak kaget sebab ape yang gua alami tu bukan realiti namun hanya sebuah khayalan fantasi yang nikmat.kalaulah melaksanakan sesuatu impian semudah memasang sesuatu impian dah lame gua impikan nak travel keliling dunia.kenal dan explore 'dunia' baru.tak dapat semua,lepas solid warna kuning tu pun dah cukup alhamdulillah.

3 comments:

  1. peh,aku pun nak travel jugak la suatu hari nanti.
    macam jacky dalam movie around the
    world in 80 days.

    ReplyDelete
  2. amir : lu dah simpan duit byk.sebelum grad pergi travel suda..

    dobot : ada sponsor x?hehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...