Wednesday, January 12, 2011

Menyesal


pc fair dah start berlangsung kat U gua yang dijangka selama 3 hari bermula hari ni.mule2 gua tak tahu pun ada pc fair.tengok2 depan dewan sri meranti (DSI) memang ramai orang.ingat ada ape2 event korporat.so gua buat dek jela.sampailah gua terpandang satu poster.belek2 punye belek,tenung punye tenung,owhh pc fair rupenye.mati2 gua ingat event korporat.

petang tadi pergi usha jap.saje2 je nak tengok barang2.nak beli memang tengah kering.duit elaun pun belom masuk.enta ape kes plak kali ni lewat masuk.tak macam semester2 lepas.sengsara jugak gua dibuatnya.kunjungan memang ramai.agak meriah jugak la kali ni mostly among student2.barang2 pun bole tahan.baru2 ni abg gua ada beli sebiji external hard disc toshiba 500GB berharga RM230.tapi gua nampak model same,harga cume RM 185 ! banyak jugak beza.sayang abg gua dah beli awal.kalo tak dah lame gua rekomen.eksesori komputer pun bersepah.membe gua sempat sambar sebiji keyboard HP just RM10.begitu jugak dengan laptop dan pc - acer,dell,sony,toshiba,ISUS dan HP.

lepas dah bosan pusing2 dalam tu,gua pun keluar dengan sedikit rase menyesal dan dilemma.serious gua menyesal pergi pc fair ni.serious rase macam nak terajang pintu DSI tu kuat2 tanda protes.pc fair kali ni memang betol2 buat gua tak senang nak tido malam ataupun sedikit sebanyak kaco stim gua time berak nanti.actually gua bukan beriya sangat nak pergi pc fair ni.ala setakat barang2 tu gua rase biase2 je dan bole dapat kat kedai2 komputer taman U.pc fair tahun lepas pun gua tak pergi.melainkan la kalo gua memang betol2 tengah cari barang komputer.salah satu sebab yang betol2 buat gua beriya2 nak pergi pc fair kali ni adalah sebab gua nak usha2 laptop sebab gua bercadang nak beli laptop baru semester ni.laptop old school gua tu masih sihat dan gagah lagi sebenarnya.baru2 ni pun gua baru upgrade RAM dia.dah kurang sket makian bertalu gua mase tunggu loading musang berapi.dah sedap pun dan tak la slow macam dulu.even gua sayang lagi kat laptop yang rata2 cakap old school gaban ni (model lame kot.budak2 U gua pun tak ada pakai jenis old school macam ni melainkan gua) tapi gerak hati gua seperti menyuruh gua cari penggantinya.dah tiba masa gua melepaskan dia pergi - 'kalo sayang tinggal2kan' semalam gua baru pergi usha2 laptop kat taman U.gua dah aim sebiji.dalam RM21xx.tapi bile fikir2 balik macam overlimit.kalo overlimit pun cadang2 gua angkat je yang RM 16xx.tadi time usha2 kat pc fair gua bole plak berkenan kat sebiji sony vaio yang harga dia cecah RM23xx.watdahel ! lagi la bikin gua overlimit.gua pulak jenis kalo dah berkenan gua memang nak teros grab.kalo tak gua akan menyesal dikemudian hari.tu la satu bad habit dalam diri gua yang gua pun tak berape nak suke.actually gua suke kat sony vaio tu pun sebab screen dia 15" berbanding acer 14" yang gua usha semalam.dan ni la reason kenape gua beli acer old school gua ni yang mempunyai screen 15" berbanding rata2 laptop time tu yang kecik2 molek screennye.screen besar baru layan nak tengok movie.kalo membe nak tumpang laptop layan blue pun tak berat hati.kah kah kah !

ahh sekarang ni perasaan gua memang tengah berkecamuk.menyesal pulak gua pergi pc fair kali ni.lebih baik gua pergi semayang asar kat mesjid sultan ismail (MSI) depan dewan tu tadi :p ahh menyesal pun dah tak gune.nasi dah jadi bubur.


2 comments:

  1. aku pun tak berape ingat..
    lembap sey duit masuk..
    menyirap je..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...